Kolesarski svet je pretresla žalostna vest, da je na prvi pokoronski dirki v Belgiji umrl 20-letni Belgijec Niels De Vriendt. Mladenič je med dirko doživel zastoj srca. Kljub dolgemu oživljanju De Vriendtu ni bilo več pomoči.

De Vriendt je vozil v amaterskih vrstah ekipe VDM-Van Durm-Michiels-Trawobo CT. V Belgiji se je udeležil prve pripravljalne dirke pred ponovnim zagonom sezone, ko se je 13 kilometrov pred ciljem sesul na tla.

Na dirki, ki jo je organizirala mati Tima Merliera, kolesarja Alpecin-Fenixa, je bilo prisotno celotno potrebno zdravstveno osebje, ki je De Vriendta oživljalo kar 40 minut, a mladeniču žal niso mogli pomagati. Dirka je bila prekinjena in naposled zaključena, še preden so kolesarji prečkali ciljno črto.

Ekipa preminulega kolesarja je v večernih urah na družbena omrežja zapisala: »VDM-Trawobo Cycling Team žaluje in je hudo pretresen po smrti perspektivnega kolesarja Nielsa De Vriendta. Med prvo dirko Wortegem-Petegem je doživel zastoj srca. Reševalno osebje je storilo vse v njihovi moči, da bi rešili Nielsa. Celotna VDM družina je v mislih z žalujočo družino, kolesarji in prijatelji Nielsa. Niels, počivaj v miru. Pogrešali te bomo.«

Župan mesta Wortegem-Petegem Luc Vander Meeren je v izjavi za javnost povedal, da smrt ni posledica sumljivih okoliščin ter da obdukcije De Vriendta ne bodo izvajali, razen če bo zanjo zaprosila družina umrlega.

»Lokalni kolesarji so mi povedali, da je De Vriendt padel brez kontakta drugega kolesarja. Bojim se, da ne bomo nikoli izvedeli pravega razloga za smrt. Na žalost bo za njegove starše to vedno uganka,« je povedal Meeren.

Prejšnji članekTeuns pripravljen pomagati Landi
Naslednji članekJumbo-Visma kolesarje preventivno deli v dve skupini