Movistar predstavil veliko trojico

Poročali smo že o veliki trojici Jumbo-Visme in Ineosa, ki se bosta letos spopadla na dirki po Franciji, sedaj pa so karte razkrili tudi pri Movistarju. Španska ekipa se bo na Tour prav tako odpravila s trojico kolesarjev, ki bodo napadali čim višjo uvrstitev v skupnem seštevku.

Španski veteran Alejandro Valverde bo skupaj z Marcom Solerjem in Enricom Masom tvoril špansko trojico, ki bo na vzponih francoske pentlje skušala prekrižati načrte Ineosu in Jumbo-Vismi. Najverjetneje bo glavno vlogo v ekipi dobil prav najstarejši mož Valverde, ki bo letos napadal trojček Tour – olimpijske igre – Vuelta.

Vprašanje, ki se poraja je, ali bosta Soler in Mas zadovoljna zgolj z vlogo pomočnika, spomnimo se namreč lanskega izbruha jeze Solerja, ko je v begu dobil navodila, naj počaka zaostalega Naira Quintano. Tudi Enric Mas v ekipo zagotovo ni prišel le kot pomočnik, a si bo moral položaj znotraj ekipe še prislužiti.

Vse bolj se zdi, da bo letošnji Tour postregel z eno najbolj zanimivih bitk zadnjih let, saj bo vlak Ineosa končno dobil konkurenco, s tem pa se bo zanimivost bojev na vzponih močno dvignila. »Le« še 148 dni in francoska pentlja se bo pričela.

Movistar je na tiskovni konferenci predstavil jedro letošnje ekipe. vir: twitter
Prejšnji članekGaviria še drugič premagal konkurenco
Naslednji članekEvenepoel nadoknadil minuto in pol zaostanka