Movistar išče kolesarje za novonastalo e-moštvo

Movistar bo v letošnji sezoni zagnal e-moštvo, ki bo ekipo zastopalo na virtualnih dirkah. Člane bodo iskali preko dirk na Zwiftu, kateri se lahko pridruži prav vsak s primerno opremo.

Špansko moštvo bo v ekipo sprejelo najboljših pet kolesarjev in kolesark. Našli jih bodo preko serije virtualnih dirk. Prva bo na sporedu že 3. februarja.

»Pri Movistarju smo navdušeni, da lahko preko Zwift platforme oboževalcem ponudimo nove priložnosti. Movistar E-Team bo povečal naše občinstvo in ponudil stične točke z oboževalci. Komaj čakamo, da se avantura prične. Priložnost, da postanemo prva World Tour ekipa s svojim e-moštvom, nas navdušuje,« je povedal Pablo Molinero, marketinški direktor španskega moštva.

Najboljši deseterici, ki bo na koncu sestavljala novo nastalo moštvo, bo Movistar zagotovil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja, cestno kolo Canyon (v fizični in virtualni obliki), trenažer Elite Direto XR ter dres in vso ostalo uradno opremo moštva. Člani e-moštva bodo imeli tudi dostop do ekipnih trenerjev, zdravnikov in nutricistov, povabljeni pa bodo tudi na ekipne pripravljalne tabore.

Kako bo potekal izbor

Kot že omenjeno bo prva dirka potekala 3. februarja ob 20.00 po našem času. Druga dirka pa bo na sporedu le nekaj ur kasneje. Odvila se bo 4. februarja ob 1.00.

Vsi udeleženci dirke bodo imeli v virtualnem svetu enako opremo. Nastopali bodo na kolesih Canyon Aeroad, ki bodo opremljena z obroči Zipp 454. Tako bo poskrbljeno, da o zmagovalcih ne bo odločala oprema. Dirka bo potekala v Watopii, tekmovalci bodo morali premagati dva kroga Ocean Lava Cliffside Loopa v skupni dolžini 38 kilometrov.

Najboljši trije predstavniki vsakega spola na vsaki dirki se bodo uvrstili v naslednji krog tekmovanja, kjer se bo boju pridružilo 300 najvišje uvrščenih kolesarjev in kolesark na Zwiftu. Vseh 312 kolesarjev se bo nato pomerilo na dveh dirkah (10. in 12. februar), kjer bo prvih 50 kolesarjev in kolesark prejelo točke. Najboljša stoterica (50 moških in 50 žensk) po dveh dirkah se bo uvrstila v naslednji krog tekmovanja.

Sistem tekmovanja. (vir: twitter)

V tretjem krogu (17. in 19. februar) bosta na sporedu ponovno dve dirki, kjer bodo tekmovalci zbirali točke. Tokrat jih bo prejela le najboljša dvajseterica tekmovalcev vsakega spola, po dveh dirkah pa bo oblikovana štirideseterica tekmovalcev, ki se bo pomerila v finalu.

V zadnjem krogu bodo morali tekmovalci prestati več izzivov. Zopet se bodo pomerili na virtualnih dirkah, opraviti pa bodo morali tudi intervjuje z medijsko hišo GCN in predstavniki ekipe Movistar. Španci bodo ocenjevali tudi tekmovalčeve sposobnosti pred kamero, sproščenost ob pogovoru in druge pomembne »piarovske« sposobnosti.

Prvega marca bo špansko moštvo predstavilo deseterico, ki bo sestavljalo prvo World Tour e-moštvo.

 Pogoji za sodelovanje

  • Merilec srčnega utripa
  • Pametni trenažer z direktnim prenosom
  • Zunanji merilec moči
  • Potrditev višine in teže
  • ZwiftPower profil
  • Strava profil

Več informacij o samem dogodku lahko najdete na Zwiftovi spletni strani.

Oprema Movistarja

Prejšnji članekWout van Aert in Marcel Kittel izrazila podporo Tomu Dumoulinu
Naslednji članekHišo Dylana Groenewegena zaradi smrtnih grožen dolgo časa varovala policija