Moštvo SD Worx ostalo brez številnih cestnih in kronometrskih koles

Iz tabora nizozemske ekipe SD Worx so sporočili, da so jim tik pred začetkom priprav na novo sezono ukradli številna kolesa. Tatovi so se polastili tako cestnih kot kronometrskih koles.

Kolesarske ekipe uspehe lovijo na več tisoč evrov vrednih kolesih. Zaradi tega so pogosto tarča nepridipravov, ki v zadnjem času začenjajo z organiziranimi krajami večjega števila kolesa.

Ekipa SD Worx uspehe lovi na kolesih Specialized S-Works, ki sodijo med dražje v karavani. Nepridipravi so se tega zavedali, ko so se odločili, da oropajo klubske prostore Nizozemcev.

Kot so zapisali na družbenih omrežjih ekipe, so iz skladišča izginila tako cestna kot tudi kronometrska kolesa, zmanjkalo pa je tudi nekaj koles za klasike, tako imenovanih Roubaix koles. Ekipa ni podala točne številke manjkajočih koles, a jasno je, da gre za večjo količino.

Kraje koles profesionalcev so v zadnjih letih žal postale stalnica. Že leta 2020 je ženska ekipa Trek-Segafreda pred dirko Strade Bianche ostala brez koles.

Konec leta 2021 pa so kraje ušle izpod nadzora. Začelo se je s krajo koles italijanski dirkališčni reprezentanci, ki je ravno tedaj nastopala na evropskem prvenstvu. Kolesa, vredna preko 300.000 evrov, so kasneje našli in vrnili lastnikom.

Ob koncu lanskega leta so nato brez svojega kolesa ostali še Geraint Thomas, Ivan Garcia Cortina in Tejay van Garderen. Prva dva sta brez kolesa ostala med treningom, ko sta se ustavila na vmesni kavi. Ameriškemu veteranu Van Garderenu pa so dve kolesi v času selitve ukradli iz garaže.

Prejšnji članekSonny Colbrelli bo pri Bahrain Victorious opravljal vlogo ambasadorja
Naslednji članekTadej Pogačar še tretjič zapored kolesar leta v Sloveniji