Morski pes plava zadnji krog: Vincenzo Nibali napovedal upokojitev

Po osemnajstih letih profesionalne kariere je dovolj. Vincenzo Nibali je napovedal, da bo letošnja sezona njegova zadnja, saj čuti, da je prišel pravi čas za slovo.

Italijanski super zvezdnik je svojo odločitev javnosti predstavil po koncu pete etape Dirke po Italiji. Ta se je končala v njegovem rodnem kraju Messini, zato se mu je zdelo primerno, da konec športne poti napove prav tam, kjer se je 22 let nazaj vse skupaj začelo.

Zame in za mojo družino je bil danes težek dan. Na tem odru sem že zelo dolgo. Prevzemalo me je veliko čustev med vožnjo proti Messini, mojemu domu, moji družini in mojim prijateljem,” je s solzami v očeh povedal Italijan.

 “To je moje mesto, tu sem začel dirkati in trenirati, zato želim tu povedati, da je to moja zadnja Dirka po Italiji in moje zadnje leto v karavani. Čas je, da končam. Veliko sem že dosegel in dolgo sem prisoten, a sedaj je čas, da končam.”

“Ne morem pozabiti, da sem pri 15 letih zapustil dom. Veliko sem dal kolesarstvu in sedaj je čas, da vrnem usluge ljudem, ki so v tem času zame žrtvovali ogromno vsega.”

Nibali ob slovesu ni mogel zadržati solz. (vir: twitter)

Nibali namerava italijanski krog odpeljati do konca, a se bo v prvi vrsti boril predvsem za etapne zmage. Iz boja za skupno zmago je namreč v veliki meri izpadel že na torkovi etapi, ko je na Etni zaostal več kot štiri minute.

V nadaljevanju sezone se naj bi 37-letnik še zadnjič vrnil tudi na Dirko po Franciji, ki jo je osvojil leta 2014 in s tem prišel do uspeha kariere. Italijan je tudi eden izmed le sedmih kolesarjev, ki so osvojili skupno zmago na vseh treh Grand Tourih.

V karieri sem si nabral veliko spominov in doživel veliko trenutkov, na katere se bom z veseljem oziral. Bili so lepi in slabi trenutki, poškodbe, ki so sooblikovale mojo kariero, a to je kolesarstvo. Vedno so lepi in slabi trenutki. Bilo je neverjetno,” je še dodal Morski pes.

Prejšnji članekDobrota je sirota: Gledalcu podaril bidon in padel
Naslednji članekJulian Alaphilippe že trenira, Dirka po Franciji še naprej vprašljiva