»Morski pes« iz Messine potrdil nastop na Dirki po Italiji

Vincenzo Nibali se bo še desetič v karieri podal na domači Giro. Italijan je potrdil, da bo nastopil na dirki, potem ko je zaradi hude poškodbe zapestja njegov nastop dolgo časa visel v zraku.

Trek-Segafredo se na Dirko po Italiji podaja z vsemi močmi. Že pred sezono so naznanili, da bo ekipo na Giru letos vodil Vincenzo Nibali, a je Italijan pred dobrima dvema tednoma na treningu grdo padel in si zlomil desno zapestje.

Morskega psa, kakršen je vzdevek 36-letnika, so kmalu po poškodbi operirali in mu v zapestje ustavili železne ploščice. Kasneje so mu naredili celo opornico iz karbonskih vlaken, ki mu je omogočala vožnjo kolesa.

Kot vse kaže, se je poškodba v tem času uspela zaceliti do te mere, da Nibali lahko nastopi na domači dirki. Kakšno je stanje roke vedo le v njegovem moštvu, prav tako je skrivnost tudi njegova pripravljenost, saj je moral izpustiti oziroma močno prilagoditi ključno obdobje priprav.

»Potrebovali bomo večjo ladjo. Morski pes prihaja na Dirko po Italiji,« so na družbenih omrežjih zapisali pri Trek-Segafredu in dodali nekoliko spremenjeno sliko z naslovnice legendarnega filma Žrelo.

V moštvu še vedno verjamejo, da bo Nibali konkurenčen najboljšim in se bo v močni konkurenci kolesarjev lahko boril za najvišja mesta. Italijan si jasno želi še tretje skupne zmage v svoji karieri, a pot do tja bo težka.

Lani je Nibali Giro končal na sedmem mestu, še leto prej pa osvojil drugo mesto. Letos si je kot osrednja stebra sezone postavil italijanski krog in olimpijske igre in bo zaradi tega izpustil Dirko po Franciji.

Na Giru bodo ob Italijanu nastopali še Gianluca Brambilla, Giulio Ciccone, Koen De Kort, Amanuel Ghebreigzabhier, Bauke Mollema, Jacopo Mosca in Matteo Moschetti.

Prejšnji članekTratnik in Mohorič odhajata na Giro, Novak izpadel iz osmerice
Naslednji članekIščemo najlepšo slovensko zmago na Dirki po Italiji – 1. del