Mohorič zaradi zloma lopatice zapušča Vuelto

Pred štartom današnje 3. etape so pri Bahrain-McLarenu naznanili, da se na štartu ne bo pojavil Matej Mohorič. Slovenec si je ob včerajšnjem padcu zlomil lopatico in z dirko ne more nadaljevati.

Mohorič je poškodbo staknil na spustu s predzadnjega vzpona včerajšnje etape. Slovenec velja za odličnega kolesarja, ko se cesta obrne navzdol, a včeraj je v želji po pridobitvi čim boljšega položaja pred zaključnim vzponom nekoliko precenil svoje sposobnosti in se znašel na tleh.

Mohorič je veljal za tihega favorita včerajšnje etape, saj se je le-ta končala s 15-kilometrskim spustom. Mohorič si je ob padcu zlomil lopatico, a kljub temu nadaljeval z dirko, vendar so njegove možnosti za zmago splavale po vodi. Zdravniški pregled po etapi je razkril, da bi nadaljnje dirkanje lahko poškodbo še poslabšalo, zato se Slovenec poslavlja od Vuelte.

»Rentgensko slikanje je razkrilo, da je Mohorič utrpel zlom lopatice. Ne potrebuje operacije, a bo trajalo nekaj tednov, da se kost zaceli,« je zdravstveno stanje Slovenca pojasnil ekipni zdravnik Simone Uliari.

Jasno je razočaran tudi 26-letnik, ki je imel na letošnji Dirki po Španiji proste roke in bi tako napadal etapne zmage. »Počutim se dobro, a zaradi zloma ne morem nadaljevati dirke. Žal mi je, saj sem imel visoka pričakovanja na drugi etapi. Žalosten sem, da moram zapustiti Grand Tour, saj je bilo v programu še nekaj etap na katerih bi lahko dosegel dober rezultat.«

Ekipa Bahrain-McLarena je tako ostala brez enega glavnih mož na dirki. Tako bodo vse moči sedaj usmerili v čim boljši rezultat Wouta Poelsa, ki pa na prvih dveh etapah ni bil prepričljiv. V skupnem seštevku ima že tri minute zaostanka in zdi se, da ga bo v prihodnjih dneh nabral še nekaj. Morda tudi namerno, saj se bo potem lažje boril za etapne zmage.

Prejšnji članekNairo Quintana prestal operacijo obeh kolen
Naslednji članekKraljevska etapa Hindleyju, kolaps Almeide, Kelderman novi vodilni