Mohorič dokazal odlično formo z drugim mestom na dirki Gran Piemonte

Matej Mohorič je na dirki Gran Piemonte osvojil drugo mesto. S tem je dokazal vrhunsko formo pred sobotno dirko po Lombardiji.

Dirka je bila relativno ravninska. Ubežniki niso imeli večjih možnosti, saj je zadaj glavnina narekovala dokaj močan ritem. Na štartu so bili izjemni šprinterji. Mark Cavendish (Quick Step-Alpha Vinyl), Olav Kooij (Jumbo-Visma), Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech) in Elia Viviani (Ineos Grenadiers) so bila največja imena v Italiji.

Tudi Slovenija je imela tri predstavnike. Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je spadal med prve favorite, Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco) in Jan Polanc (UAE Emirates) pa sta bila v vlogah pomočnikov. Na progi je bil samo en vzpon, tri kilometre dolg klanec na Il Pilonetto. Tam so odpadli šprinterji, kot so Olav Kooij, Mark Cavendish in Kaden Groves skupaj z Luko Mezgecem.

Mezgec je odvozil eno zadnjih dirk v sezoni. Njegovemu šprinterju Kadenu Grovesu, se dirka ni posrečila.

Ekipa Bahrain Victorious je spredaj delala skupaj z ekipama Intermarché Wanty Gobert in Movistar, saj je skupina šprinterjev zaostajala dobro minuto. V zadnji kilometer je bila ekipa Intermarchéja na čelu, delali so za Madisa Mikhelsa, Mohorič pa je bil v dokaj slabi poziciji.

Šprint je prvi začel Tim Declercq, a kmalu je mimo njega švignil izjemno hitri Ivan García Cortina, član Movistarja, ki je bil daleč najhitrejši. Takoj za njim je bil v cilju Matej Mohorič, slovenski kolesar, ki je znova dokazal da je v odlični formi. Tretji je bil Francoz Alexis Vuillermoz (TotalEnergies).

Mohorič se lahko veseli dirke po Lombardiji, čeprav govori, da ni favorit, saj je dirka pretežka. V soboto bosta dirkala tudi člana UAE Emiratesa, Tadej Pogačar in Jan Polanc. Dirka bo na sporedu od desete ure naprej na televiziji Eurosport.

Prejšnji članekFilippo Ganna po rekord vožnje na eno uro s 3D tiskanim kolesom
Naslednji članekV nedeljo lahko pozdravite Primoža Rogliča na dobrodelnem Zlatem krogu