Moč Remca Evenepoela: izbral si bo lahko kar pet pomočnikov na Dirki po Italiji

Remco Evenepoel je s predstavami v pretekli sezoni prevzel status prvega zvezdnika ekipe Soudal-QuickStep. To potrjuje tudi dejstvo, da bo lahko lastnoročno izbral pet izmed sedmih kolesarjev, ki ga bodo spremljali na Dirki po Italiji.

Vajeni smo, da so kolesarji v prvi vrsti uslužbenci moštva in pri odločitvah nimajo glavne besede. Že res, da mnenje nekaterih glede na status šteje več, a odločitev skoraj vedno na koncu sprejme vodstvo ekipe.

Pri Soudal-QuickStepu bo v prihodnjem letu drugače. Remcu Evenepoelu bo namreč zaupana nenavadna moč, da si sam sestavi praktično celotno ekipo podpornikov na Dirki po Italiji. Izbral bo lahko kar pet izmed sedmih kolesarjev, ki bodo ob njem vozili na italijanski pentlji.

Izbral bom lahko tri četrtine ekipe. Dve izmed osmih mest v ekipi bosta določeni s strani vodstva in Patricka Lefevereja,” je v pogovoru za belgijski VTM Channel povedal 22-letnik.

“Izbira bo temeljila na individualnih programih sezone in glede na to, kdo najbolj paše v ekipo ter je pripravljen in zmožen iti.”

Evenepoela v Italiji čaka težek boj za zmago. Na poti do rožnate majice mu bo stala močna konkurenca, med katero bo tudi Primož Roglič. Svoj nastop na italijanski dirki pa so potrdili tudi že Aleksandr Vlasov (Bora-hansgrohe), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Joao Almeida (UAE EMirates) in Geraint Thomas (Ineos Grenadiers).

Belgijski zvezdnik si pred drugim nastopom na Dirki po Italiji ne želi postavljati previsokih ciljev. Po tihem bo skoraj gotovo upal na zmago, a v javnosti poudarja, da cilja na mesto na zmagovalnem odru.

“Želim zmagati vsaj eno etapo, po možnosti eno od treh voženj na čas. Prav tako bi rad osvojil gorsko etapo, torej to sta že dve etapni zmagi. Nato pa bom ciljal na mesto v najboljši trojici skupnega seštevka, torej mesto na stopničkah.”

Prejšnji članekEgan Bernal prestal operacijo nosu za boljši pretok zraka med dirkami
Naslednji članekKateri kolesarji bodo novo leto začeli brez ekipe?