Mitchelton – Scott bo odpovedane dirke nadomestil v virtualnem svetu

Avstralska ekipa Mitchelton – Scott dokazuje, da gre za marketinško eno najbolj inovativnih ekip kolesarskega sveta, nedavne odpovedi dirk bodo namreč obrnili sebi v prid. Organizirali bodo virtualne dirke, na katerih bodo člani ekipe nabirali tekmovalne kilometre, hkrati pa se bodo lahko navijači širom sveta pomerili s kolesarskimi profesionalci.

Pri Mitchelton – Scottu so v sredo naznanili, da se do 22. marca, tako moški kot ženske, ne bodo udeležili nobene dirke, saj je stanje glede novega koronavirusa preveč nepredvidljivo in ne želijo tvegati morebitnih okužb in preživljanja časa v karanteni. Slabo izkušnjo z virusom avstralska ekipa že ima, po predčasno končanem UAE Touru so člani ekipe kar štiri dni preživeli v hotelski karanteni, med njimi tudi Luka Mezgec.

Prav zaradi dolgega tekmovalnega premora so ustvarili program dirk pod imenom »BikeExchange – Where the World Rides Series,« ki bo v celoti potekal na platformi Zwift. Tekmovanje se bo pričelo 8. marca ob 11. uri z makadamsko dirko v čast odpovedani dirki Strade Bianche, na njej pa se bodo kolesarski navdušenci lahko pomerili z lansko zmagovalko Strade Bianche in svetovno prvakinjo Annemiek van Vleuten, zmagovalcem predlanske Vuelte Simonom Yatesom ter zmagovalcem etape na dirki po Franciji Darylom Impeyjem.

Kot so zapisali na svoji spletni strani, je zaenkrat potrjen le datum prve dirke, ostali pa bodo sporočeni naknadno. So pa pri Mitcheltonu že razkrili, da bodo ponudili več različnih kategorij dirkanja ter tudi sklop treningov, sestavljenih s strani ekipnih trenerjev. Kategorije dirk bodo:

  • Mešana ekipna dirka
  • Dirkaj proti svojemu junaku – preizkusi se, kako dolgo lahko za seboj zadržiš kolesarja Mitchelton – Scotta
  • Dirka navijačev – navijači se preizkusijo v vlogi pomočnika enemu izmed članov Mitchelton – Scotta, ki bo prevzel vlogo kapetana
  • V živo prenašana dirka

Vsi, ki bi si želeli biti del dirke in se pomeriti s profesionalci, se morate na dogodek prijaviti preko Zwifta na tej spletni povezavi. Za udeležbo je obvezno imeti narejen Zwift profil.

Prejšnji članekPrimož Roglič prestavil začetek sezone
Naslednji članekKVIZ: Strade Bianche