Mikkel Bjerg presenetil Jonasa Vingegaarda in odnesel etapno zmago ter rumeno majico

Posamična vožnja na čas je pričakovano postregla z menjavo na vrhu skupnega seštevka Kriterija Dauphine, a v rumenem ni kolesar, ki so ga mnogi pričakovali. Jonas Vingegaard je moral danes priznati premoč Mikkelu Bjergu, ki je poleg etapne zmage oblekel tudi rumeno majico.

Prva polovica Kriterija Dauphine je končana in po njej se najbolj smeji Mikkelu Bjergu (UAE Emirates). Danec je v svoji paradni disciplini prikazal izjemno vožnjo in najhitreje premagal razgibanih 31 kilometrov.

Trase je postregla z dvema položnima vzponoma in daljšim spustom, na katerem se je pokazal pogum kolesarjev. Danes ga je največ premogel Bjerg, ki je najbolje izkoristil pomoč gravitacije, hkrati pa na vzponih imel dovolj moči, da se je oddaljil od časa vseh tekmecev.

Danec je v cilju za 12 sekund ugnal Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma), ki je danes upal na etapno zmago in prevzem rumene majice. V prvem delu mu je še kazalo dobro, nato pa je nekoliko popustil in se moral zadovoljiti z drugim mestom.

V naslednjih dneh bo Danec tako moral loviti Bjerga, ki pa resnih možnosti za končno zmago nima. Povsem možno je, da ga bo Vingegaard slekel že jutri, zagotovo pa v eni izmed naslednjih etap.

Član Jumbo-Visme je kljub “le” drugemu mestu lahko zadovoljen z današnjim dnem, saj se je uspešno oddaljil od neposrednih tekmecev za končno zmago. Z 29 sekundami počasnejšim časom mu je še najbližje prišel Ben O’Connor (AG2R Citroen), medtem ko so ostali tekmeci zaostali 45 sekund ali več.

Matevž Govekar (Bahrain Victorious) je preizkušnjo končal na 100. mestu z zaostankom 5:02.

a

Prejšnji članekRemco Evenepoel pred Dirko po Švici opravil ekstremen trening
Naslednji članekTadej Pogačar na dolgih treningih že podira rekordne čase