Mikel Landa bo v letu 2021 napadal dva Grand Toura

Glavni adut Bahrain Victoriusa bo v prihodnji sezoni zopet Mikel Landa. Španec se bo na Dirko po Franciji podal v želji po osvojitvi mesta na stopničkah. Nastopu na francoski pentlji pa želi dodati še enega izmed preostalih Grand Tourih, za zdaj pa še ni odločen ali bo to Giro ali Vuelta.

Landa je v letošnji sezoni s četrtim mestom izenačil svojo najboljšo uvrstitev na Dirki po Franciji. Odločen je, da v prihodnji sezoni to še izboljša in se prvič zavihti na oder za zmagovalce. Tour bo, tako kot letos, njegov glavni cilj, svojo moč pa bo skušal dokazati še na Giru ali Vuelti.

Z dobro vožnjo na čas si je na Touru privozil četrto mesto. (vir: twitter)

»Tour je glavni cilj, to je jasno,« je povedal predstavnik španskega kolesarja. »Res pa je, da si Mikel želi nastopiti še na enem Grand Touru.«

»Letos nam okoliščine niso bile naklonjene, a če se bo razpored dirk spet normaliziral, bi radi nastopili na dveh Grand Tourih. Ne vemo pa še, ali bo to Dirka po Italiji ali Dirka po Španiji.«

Landin predstavnik je namignil, da bo odločitev padla po razkritju trase obeh preostalih tritedenskih dirk. Jasno se bo odpravil na tisto, ki mu bo bolj pisana na kožo.

»Normalno je, da se bo podal na tisto dirko, ki mu bo bolj odgovarjala. Ima idejo o prevoženih dveh Grand Tourih. To je nekaj, kar si želi, tudi njegovo telo se dobro regenerira, zaradi česar bi bilo to izvedljivo.«

Letošnje leto je Landi predstavljalo večji psihološki kot fizični napor. Nesigurnost mu je, tako kot mnogim, onemogočila idealno pripravo na dirke, hkrati pa mu je v nogah ostalo dovolj moči za še eno veliko dirko.

Poleg dveh Grand Tourov, si je Landa za prihodnjo sezono zadal še en cilj. Rad bi zmagal na domači Dirki po Baskiji. Letos je dirka odpadla, zato ni mogel naskakovati skupne zmage. Na šestih nastopih, kolikor jih je zbral do sedaj, je njegova najboljša uvrstitev drugo mesto.

Prejšnji članekOkronana prva virtualna svetovna prvaka
Naslednji članekTom Dumoulin verjame, da se lahko vrne na vrh