Miguel Angel Lopez našel novo ekipo, kjer bo skušal znova zagnati kariero

Kolumbijec Miguel Angel Lopez bo v prihajajoči sezoni dirkal v domovini. Podpisal je pogodbo z ekipo Medellin-EPM, kjer bo skušal znova zagnati kariero po predčasni prekinitvi pogodbe z Astano Qazaqstan.

Kar smo poročali že pred dnevi, je sedaj postalo tudi uradno. Miguel Angel Lopez je novi član kolumbijske ekipe Medellin-EPM, s katero je sklenil enoletno pogodbo.

Gre za kontinentalno ekipo, ki za 28-letnika na vrhuncu kariere predstavlja velik korak nazaj. A dejstvo je, da Lopez prav izbirčen ni mogel biti, saj ga ekipe v World Tour razredu niso hotele. Še vedno nad njim bdi senca dvoma, zaradi katere je bil tudi odpuščen s pretekle ekipe.

Astana Qazaqstan je pogodbo Lopeza v decembru predčasno prekinila. Razlog za to je bila domnevna povezava Kolumbijca z zloglasnim zdravnikom Marcosom Maynarjem, ki je trenutno v postopku preiskave zaradi preprodaje prepovedanih substanc.

“Želim se zahvaliti ekipi Medellin za zaupanje, za ponujeno lepo priložnost,” je v nagovoru posnetka na družbenih omrežjih povedal trikratni etapni zmagovalec Dirke po Španiji.

“Skoraj sem ostal brez ekipe za leto 2023, saj ni bilo več veliko časa v letu in večina ekip je že bila polnih, brez prostega mesta. Verjamem, da mi bo ta ekipa dala samozavest in dobre priložnosti za dirkanje v letu 2023.”

Lopez bo v dresu nove ekipe debitiral že zelo kmalu. Čez slaba dva tedna ga lahko pričakujemo na štartu Dirke po San Juanu, kjer se bo udaril z nekaterimi velikimi imeni, kot recimo Remco Evenepoel. V nadaljevanju sezone pa bo bojev z zvezdniki karavane manj, saj kolumbijska ekipa povabil na (največje) evropske dirke nima.

Prejšnji članekZastrašujoča forma Wouta van Aerta, ki napoveduje uspešno pomlad
Naslednji članekVIDEO: Rigoberto Uran razkrije, kako tesni so kronometrski dresi