Miguel Angel Lopez lahko zopet dirka

Miguel Angel Lopez je ‘preživel’ krajši suspenz s strani ekipe in se lahko vrne na dirke. Ekipa ga je prvoto suspendirala zaradi aretacije ob prihodu v Evropo, zaradi odsotnosti dokazov pa so ga Kazahstanci znova sprejeli v svoje vrste.

Za Miguelom Angelom Lopezom je pestrih 10 dni. Ob prihodu v Evropo iz rodne Kolumbije so ga na letališču pričakali policisti in ga aretirali zaradi suma sodelovanja v trgovini s prepovedanimi poživili. Prav tako 28-letniku ni pomagala povezava z zdravnikom Marcosom Maynarjem, ki je bil osumljen sodelovanja v številnih dopinških aferah.

Astana Qazahstan se je na novico o aretaciji odzvala s suspenzom Kolumbijca. Po desetih dneh (in prav nobeni izpuščeni dirki) se je prepoved dirkanja Kolumbijcu prepovedala. Ekipa ga je znova sprejela v svoje vrste, saj v času od aretacije ni bilo jasnejših dokazov, da je 28-letnik res kriv osumljenih dejanj.

Ekipa Astana Qazaqstan je bila na podlagi prejetih informacij obveščena, da v odsotnosti ugotovitev španskih organov ali UCI ne more nadaljevati suspenza ali dodatno odvzeti kolesarju njegove pogodbene pravice,” so zapisali v uradni izjavi ekipe.

Angel Lopez tako znova postaja polnopravni član ekipe in že v kratkem ga lahko pričakujemo na dirkah. V torek, 2. avgusta, bo na štartu Dirke po Burgosu, ki mu bo v prvi vrsti služila kot priprava na Dirko po Španiji. Tam bo skušal ekipi privoziti čim boljšo uvrstitev v skupnem seštevku.

Prejšnji članekLažna podelitev kolajn tekmovalkama prinesla kazen
Naslednji članekKolesarska tržnica 2022