Michael Woods do prve zmage v novem moštvu

Michael Woods je na drugi etapi Tour des Alpes Maritimes et du Varsa prišel do premierne zmage v dresu Israel Start-Up Nationa. Kanadčan je z današnjim uspehom prišel tudi do majice vodilnega kolesarja na dirki.

Slabih 170 kilometrov dolga etapa je že od samega začetka obljubljala, da se bo o zmagovalcu odločalo na zaključnem dober kilometer dolgem vzponu. Skladno s pričakovanji je bila sedmerica ubežnikov ujeta dva kilometra do cilja in favoriti so že prihajali v ospredje.

V zadnjih 500 metrih je Michael Woods pokazal, da je na kratkih vzponih eden najboljših kolesarjev v karavani. Iz glavnine se je izstrelil proti ciljni črti in napravil nekaj metrov prednosti. Tekmeci so mu skušali slediti, a zaostanka niso več uspeli nadoknaditi.

Kanadčan je ciljno črto prečkal dve sekundi pred včerajšnjim zmagovalcem Baukejem Mollemo in Jhonatanom Narvaezom. Kljub drugemu mestu Mollema ni uspel zadržati majice vodilnega, jutri bo v njej nastopal Woods.

»Vse se mi je izšlo,« je po etapi povedal 34-letni Woods. »Noge so me bolele, a ekipa me je fantastično varovala. Bila je moja prva dirka z ekipo, a je potekala perfektno. Sedaj želimo zadržati majico.«

»Sylvan Adams in Paulo Saldanha sta me pripeljala v ekipo, da dosegam zmage, kot je bila ta in zelo sem vesel, da sem jih začel zbirati takoj,« navdušenja ni skrival današnji junak.

Jutri je na sporedu najtežja izmed treh etap. Kolesarje čakajo kar trije vzponi prve kategorije, med njimi tudi znameniti prelaz Madone, ki bo vrh dosegel 30 kilometrov do cilja. Na celotni trasi ni enega metra ravnine, zato Woods poudarja, da je pred ekipo zelo težka naloga.

»Jutri bo drugače in težko. Madone je težek klanec, a imamo močno ekipo. Naredili bomo vse, da zadržimo majico.«

Prejšnji članekBauke Mollema Tour du Var otvoril z zmago
Naslednji članekSepp Kuss: “Pripravljen sem”