Mezgec z odličnim zaključkom do drugega mesta

Danski kolesar Soren Kragh Andersen je zmagovalec 14. etape Dirke po Franciji. Član Sunweba je v zadnjih dneh večkrat sodeloval v poznih napadih, a vselej ostal brez priložnosti za zmago. Danes se mu je naposled le »poklopilo« in lahko se veseli največjega uspeha v karieri. Odlično predstavo je pokazal tudi Luka Mezgec, ki je z glavnino ostal vse do cilja in si privozil drugo mesto.

Štirinajsta etapa Dirke po Franciji je napovedovala zmago ubežnikov, a glavnina danes ni dopustila presenečenja. Edini ubežnik je bil Stefan Kung, ki je bil aktiven že v preteklih dneh. Švicar je bil ujet 80 kilometrov do cilja in v glavnini so se odpirale nove možnosti za pobeg.

Deset kilometrov pred koncem so se začeli prvi skoki iz glavnine, najprej je poskusil Tiesj Benoot, a bil kmalu ujet. Veliko uspešneje je nato napadel njegov klubski kolega Soren Kragh Andersen, ki si je privozil 15 sekund prednosti in jih zadržal vse do cilja. Danec je prišel do svoje prve etapne zmage na francoski pentlji, ki jo je lovil že na nekaj prejšnjih etapah letošnje dirke.

V ozadju je prišlo do šprinta glavnine za drugo mesto. V njem je slavil Luka Mezgec in tako prišel do svojega največjega uspeha na Dirki po Franciji. Mezgec je že večkrat v zadnjih dveh tednih dokazal, da je vreden zaupanja, ki mu ga je ekipa pokazala z uvrstitvijo na Tour. Sicer do zmage še ni prišel, a njegovi rezultati so dobri, predvsem če v zakup vzamem dejstvo, da na dirki nima šprinterskega vlaka.

Ostali slovenski kolesarji so danes prav tako uspešno preživeli etapo. Primož Roglič in Tadej Pogačar sta v cilj prišla v času glavnine, slednji si je celo prišprintal 12. mesto. Matej Mohorič in Jan Polanc sta svoje delo končala že pred zaključkom etape in sta temu primerno tudi nekaj zaostala.

Jutri je na sporedu zadnja gorska etapa pred prostim dnem, zato pričakujemo hude boje med favoriti. Primož Roglič in Tadej Pogačar bosta skoraj zagotovo napadena s strani konkurentov, a slovenski navdušenci kolesarstva računamo, da jima napadi večjih težav ne bodo povzročali.  

Prejšnji članekRomain Bardet zaradi poškodbe ne bo začel današnje etape
Naslednji članekVIDEO: Slovenska pravljica v Franciji dobila novo poglavje