Mezgec povratek k dirkanju odprl z zmago

V Komendi se je odvil 2. pokal Tadeja Pogačarja in VN Plastike Virant. S slabih 40-kilometrov dolgim kriterijem se je tudi uradno vrnila dirkaška sezona v Sloveniji, ki bo vrhunec doživela z državnim prvenstvom v nedeljo, 21. junija.

Kolesarji so vsak tretji krog zbirali šprinterske točke in kolesar z največjo bero po 36 odpeljanih krogih je postal zmagovalec. Hitro je postalo jasno, da se za končno zmago borita le dva – lanski zmagovalec Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) in Marco Haller (Bahrain-McLaren).

Slednji je imel na voljo številčno pomoč članov Bahrain McLarena. V Komendo je namreč prispela celotna slovenska delegacija Bahrain McLarena. Nastopili so Matej Mohorič, Jan Tratnik, Domen Novak, Grega Bole in Luka Pibernik.

A kljub pomoči ekipe je bil na koncu od Hallerja močnejši Luka Mezgec, ki se je še drugo leto zapored podpisal pod zmago. Tretje mesto je osvojil še en član Bahrain McLarena Matej Mohorič.

»Že po sami mednarodni udeležbi, prišli so številni dobri kolesarji iz World Toura, sem vedel, da bo težko. Bahrain McLaren je dirko vodil od štarta do cilja. Prva dva šprinta sem zmagal, kar sem drago plačal, ker sem naslednje tri šprinte komajda držal skupino. Odločil sem se, da tri, štiri šprinte počivam in nato spet poskusim, nato počivam in spet poskusim. Na koncu je bilo za eno točko dovolj. Super taktično odpeljana dirka,« ja za Val 202 povedal naš najboljši šprinter.

Na dirki je nastopil tudi Tadej Pogačar, komur gre v veliki meri zahvala, da se je v Komendi zbrala tako številčna in kvalitetna kolesarska druščina. Mladi član UAE Emiratov, ki je lansko leto zasedel drugo mesto, letos pravih možnosti ni imel. Ob pomoči Jana Polanca, Valerija Contija in Oliviera Troie si je privozil 9. mesto, nase pa najbolj opozoril s krajšim begom nekaj krogov pred koncem.

Ale BTC Ljubljana dominiral med dekleti

V ženski članski kategoriji so smetano pobrale kolesarke Ale BTC Ljubljana. Večino dirke smo spremljali interni dvoboj med Urško Bravec in Maaike Boogaard, na koncu pa je morala Slovenka priznati premoč nizozemski sotekmovalki. Do tretjega mesta je prišla Urška Žigart.

Prejšnji članekOdhaja De Plus, prihaja Oomen
Naslednji članekČas je za državno prvenstvo