Mezgec peti v Almeriji

Na jugu Španije se je odvila enodnevna dirka po Almeriji, kjer so na svoj račun prišli šprinterji. Konkurenco si je podredil najboljši šprinter lanskega Gira Pascal Ackermann, ki je slavil pred Alexandrom Kristoffom in Elio Vivianijem. Do odličnega rezultata se je prebil tudi Luka Mezgec, ki je ciljno črto prečkal kot peti.

Na 187 dolgi progi so ekipe glavnih favoritov ritem narekovale od samega štarta. Pet ubežnikov, ki je bilo primorano opravljati sponzorske naloge, je bilo ujetih že 50 kilometrov do konca in glavnina je pod vodstvom Ackermannove Bore Hansgrohe zapeljala na obalo sredozemskega morja. Dvainštirideset kilometrov do cilja se je glavnina zapletla in prišlo je do grdega skupinskega padca, po katerem so se nekateri kolesarji usedli v ekipne avtomobile, prišlo pa je tudi do hujše poškodbe enega izmed kolesarjev.

Karavana je osem kilometrov pred koncem prvič prečkala ciljno črto in se podala v zadnji krog po mestnem središču. V ospredju se je prvič pojavila tudi ekipa Mitcheltona, ki je v zaključku stavila na Luko Mezgeca. Ta je v zaključku poskusil s presenečenjem in svoj šprint začel že 300 metrov pred ciljem, vendar so ga brez večjih težav prehiteli Pascal Ackermann, ki je slavil prvič v sezoni, Alexander Kristoff, Elia Viviani in Danny Van Poppel. Čeprav so bile stopničke dosegljiv cilj za našega najboljšega šprinterja, je rezultat vsekakor lahko v veliko spodbudo pred nadaljevanjem sezone, predvsem če v zakup vzamemo močno konkurenco današnje dirke.  

KONČNI REZULTATI DIRKE:

1. ACKERMANN Pascal (Bora hansgrohe)
2. KRISTOFF Alexander (UAE Emirates)isti čas
3. VIVIANI Elia (Cofidis)isti čas
4. VAN POPPEL Danny (Circus – Wanty)isti čas
5. MEZGEC Luka (Mitchelton – Scott)isti čas
Prejšnji članekDirka po Provansi: Ineosu premierna zmaga, Quintana ubranil majico vodilnega
Naslednji članekDirka po Kolumbiji: EF-ju uspel veliki met