Merijn Zeeman: Pričakujem, da bo Roglič nastopil na Vuelti

Prosti dnevi na Dirki po Franciji so vselej namenjeni medijskim obveznostim. Pred sedmo silo je v ponedeljek stopil tudi Merijn Zeeman, športni direktor Jumbo-Visme, ki je odgovarjal tudi na vprašanja o prihodnosti Primoža Rogliča.

Jumbo-Visma je v prvem tednu izgubila svojega kapetana Primoža Rogliča, ki je moral zaradi poškodbe zapustiti dirko. V moštvu bodo morali skovati nov načrt za nadaljevanje njegove sezone, ki pa bo v veliki meri odvisen od hitrosti celjenja poškodbe.

Rogliča najprej čakajo trije tedni počitka, nato pa se bo odpravil na olimpijske igre v Tokio, kjer bo eden glavnih favoritov za osvojitev medalje. Jumbo-Visma do tedaj načrtov ne bo delala, o koledarju dirk se bodo pogovarjali šele po olimpijadi.

»Pričakujem, da bo šel na Vuelto, a videti moramo, kako hitro bo okreval in kako hitro bo ponovno pri močeh za trening. Videti moramo tudi, ali je pripravljena njegova glava, saj bo Vuelta tu hitreje, kot si mislimo,« je za CyclingNews povedal Merijn Zeeman.

»Je zelo trden mož, tako psihično kot fizično, zato ne dvomimo, da se bo vrnil. Je izredno priljubljen in navijači mu dajo ogromno samozavesti. Želi se vrniti, saj hoče zanje početi lepe stvari.«

Bo še tretje leto zapored osvojil največjo špansko dirko? (vir: twitter)

Merijn Zeeman je tudi razkril načrte, ki jih bo imela ekipa na prihodnji Dirki po Franciji. Letošnji nastopi Jonasa Vingegaarda so jih navdušili do te mere, da ga želijo na francoski dirki gledati tudi v letu 2022, kjer ga bodo skušali pripeljati do mesta med deseterico. A prvi mož ekipe bo še vedno Roglič, ki bo napadal skupno zmago.

»Naslednje leto se bo vrnil na Tour,« je o Rogliču povedal Nizozemec. »To je dirka, na kateri želi dokazati, da je številka ena na svetu. Vrnil se bo. Seveda bomo o tem debatirali ob koncu sezone in videli, kakšen bo načrt, a ne dvomim, da se bo vrnil.«

Prejšnji članekPrevlada Anne van der Breggen: Na 11-kilometrskem kronometru izločila 12 kolesark
Naslednji članekIzjemni vlak Deceuninck-Quick Stepa Cavendishu priboril 33. zmago