Mehkeje ne gre: Po padcu pristal v gnoju

Stefan Dewulf je na GP Denain postregel z enim najbolj smešnih padcev v kolesarstvu. Po težavah na tlakovcih je zapeljal s ceste in pristal v gnoju, ki je bil shranjen ob robu cestišče. Drekast dan, kajne?

Nikoli ni lepo videti padca kolesarja, a treba je priznati, da občasno, kateri izmed njih nasmeji gledalca, še posebej če vemo, da je s kolesarjem vse v najlepšem redu.

Enega takih trenutkov smo videli na GP Denain, kjer je član AG2R Citroena Stefan Dewulf poskrbel za padec, ki ga vidimo zelo redko.

Belgijec je na enem izmed tlakovanih odsekov zašel v težave. Na rahlem zavoju ceste je izgubil nadzor nad kolesom in namesto levega zavoja, pot nadaljeval naravnost. Tlakovcev je hitro zmanjkalo in Belgijec se je znašel na travi ob cesti, pred seboj pa zagledal kup gnoja.

Trk z naravnim materialom je bil neizbežen, čeprav se je Dewulf trudil, da bi ostal na kolesu. Naposled se je zvrnil v kup gnoja, a se lahko hitro pobral in nadaljeval s preizkušnjo. To je naposled končal na 53. mestu.

Dogodek je nasmejal tudi komentatorko na Eurosportu, ki je padec pospremila z besedami: ”To pa bo smrdeče. To pa bo zares smrdeč padec.”

Prejšnji članekHugo Hofstetter na eni dirki kar dvakrat zlomil krmilo
Naslednji članekMatej, Tadej ali kdo drug? Čas je za Milano-San Remo