Mednarodna kolesarska zveza odpovedala vse dirke

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je prisluhnila željam Wouta van Aerta in drugih kolesarjev in odpovedala vse dirke pod svojim okriljem. Odredba velja do preklica, a najmanj do konca aprila.

Pri UCI-ju so bili do sedaj presenetljivo tiho glede ukrepov v zvezi s koronavirusom, pred dnevi so sicer ukinil točkovanje na svetovni lestvici in s tem vsaj nekoliko zajezil izpeljavo posameznih dirk, danes pa so tudi uradno sprejel najstrožji ukrep in vse dirke odpovedali.

Danes so tako uradno odpoved dobile mnoge dirke, med njimi Pariz – Roubaix, Amstel Gold Race, Valonska puščica, dirka po Flandriji in Liege – Bastogne – Liege.

Kot so zapisali v uradni izjavi, bodo imele v nadaljevanju sezone, ko bo na sporedu kopica prestavljanja dirk, prednost tiste, ki so v določenem terminu planirane že od začetka sezone, hkrati pa bo največja prioriteta izpeljava vseh spomenikov in grand tourov. So pa pri UCI-ju potrdili možnost, da se bo kolesarska sezona lahko podaljšala vse do 1. novembra.

David Lappartient, predsednik UCI-ja, je o prestavljanju dirk spregovoril za francosko nacionalno televizijo in javnosti priznal, da v kolikor se bo dirka po Italiji prestavila na kasnejši termin, obstaja velika možnost, da bo skrajšana na le dva tedna, kar bo za seboj potegnilo tudi veliko spremembo v sami trasi dirke.

Splošno mnenje kolesarske javnosti je, da bo mednarodna kolesarska zveza naredila vse, da se bo izpeljala največja dirka sezone Tour de France. Ta je za javnost daleč najbolj zanimiva, kar pomeni, da v mošnjiček prispeva tudi največ denarja. Dirka Pariz – Nica je bila, kot izgleda, neke vrste test, kako bi bila videti izpeljava Toura za »zaprtimi vrati« in s kolesarji v največji možni izolaciji.

Prejšnji članekWout van Aert udaril po mednarodni kolesarski zvezi
Naslednji članekBelgijca v 12 urah prekolesarila 365 kilometrov