Med plezanjem se je smrtno ponesrečil Matej Kravos, nekdanji zmagovalec Maratona Franja

Slovenski kolesarski svet je zavit v črno. V petek zvečer nas je namreč pretresla novica, da se je med plezanjem v plezalni steni Gradiška Tura smrtno ponesrečil odlični amaterski kolesar Matej Kravos.

Novico o smrti je prva objavila ekipa TUŠ Team, član katere je bil Matej Kravos. V njenih barvah je prišel do številnih velikih uspehov, med drugim je bil državni prvak na cestni dirki in v kronometru, prav tako pa je blestel tudi v ciklokrosu.

Njegovo kolesarsko kakovost smo lahko občudovali tudi leta 2017, ko je kot prvi prečkal cilj Maratona Franja in se tako podpisal pod zmago na največjem slovenskem kolesarskem dogodku za amaterje.

Kot poročajo Primorske novice, se je Kravos v petek dopoldne odpravil plezat na Gradiško Turo pod Nanosom, od koder pa se (pre)dolgo ni vrnil. Ob 13.20 je bila o dogodku obveščena policija, ki je s pomočjo gorske reševalne službe začela iskalno akcijo.

Po dolgotrajnem pregledovanju področja s pomočjo helikopterja in drona so ob 14.30 Kravosa našli mrtvega. Zdravnica, ki je bila pozvana na kraj nesreče, je smrt lahko le še potrdila.

Besede težko opišejo bolečino, ki jo čutimo ob tem nepričakovanem slovesu,” so zapisali pri Tuš Teamu. ”Matej je bil velik človek s pozitivno energijo, vedno nasmejan in povezovalen. Športnik z dušo in srcem, njegov optimizem nas je navdihoval, da smo tudi sami presegali svoje meje. Kolesarstvo in hribi so mu pomenili vse. A usoda je hotela, da je bilo zanj usodno ravno plezanje v domačih hribih.”

Matej je med nami pustil globoko sled in nikoli ga ne bomo pozabili. V teh težkih trenutkih svojcem izrekamo globoko sožalje.

Matej, počivaj v miru!” so še zapisali.

Prejšnji članekJumbo-Visma tudi uradno ostaja brez glavnega sponzorja
Naslednji članekTadej Pogačar uradno odpovedal dirko Po Sloveniji, za Tour ga ne skrbi