Med 7 kolesarji World Tour ekip, ki letos še niso dirkali tudi Slovenec

Sezona se je že v polnem pogonu, prav tako tudi številni kolesarji. Po treh mesecih in pol dirkanja na najvišji ravni pa je v karavani še vedno sedem kolesarjev ekip svetovne serije, ki letos še niso tekmovalno obrnili pedal.

Redko kdo sezono začne šele konec marca oziroma v začetku aprila, če je povsem zdrav. Prav poškodbe in bolezni so na stranskem tiru držale sedmerico kolesarjev, ki še čakajo na debi v letošnji sezoni.

Med njimi je tudi Jan Polanc, ki letos še ni pripel štartne številke na dres UAE Emiratesov. Za Slovenca sicer ne vemo, da bi se boril z boleznijo ali poškodbo, a ga ekipa vseeno še ni poslala na katero izmed dirk.

Slovenskega kolesarja sicer lahko v kratkem pričakujemo na prvi dirki. V soboto, 1. aprila, se bo pojavil na štartni črti VN Miguela Induraina v Španiji. A nato ima 30-letnik zopet precej prazen koledar, naslednja dirka, ki je zapisana je junijska dirka Po Sloveniji, mesec kasneje pa ga čaka Dirka po Poljski. Avgust in september pa bo preživljal na Dirki po Španiji.

S pomanjkanjem dirkanja se bori še šest drugih kolesarjev. Med njimi izstopa predvsem Juan Ayuso, prav tako član UAE Emiratesov, ki je nazadnje nastopil na lanski Dirki po Španiji.

Španski up se na začetku letošnje sezone bori s poškodbo tetive, ki pa bo očitno kmalu pozdravljena. Tudi njega namreč lahko pričakujemo na sobotni VN Miguela Induraina.

Z naskokom najdlje pa je na stranskem tiru še en član UAE Emiratesov. Alvaro Jose Hodeg je nazadnje dirkal 3. oktobra 2021, v lanski sezoni sploh ni tekmoval, tudi letos pa ga na dirkah pričakujemo bolj malo. Kolumbijec se namreč še vedno »pobira« po hudi prometni nesreči, ki jo je utrpel lani.

Kolesarji, ki letos še niso dirkali

KOLESARZADNJA DIRKA
Jan Polanc (UAE Emirates)Gran Piemonte (6. oktober 2022)
Amaury Capiot (Arkea Samsic)Pariz-Tours (9. oktober 2022)
Marc Sarreau (AG2R Citroen)Pariz-Bourges (6. oktober 2022)
Heinrich Haussler (Bahrain Victorious)svetovno prvenstvo (25. september 2022)
Amund Grøndahl Jansen (Jayco Alula)Egmont Cycling Race (23. avgust 2022)
Juan Ayuso (UAE Emirates)Dirka po Španiji (11. september 2022)
Alvaro Jose Hodeg (UAE Emirates)Münsterland Giro (3. oktober 2021)
Prejšnji članekNajbolj znameniti kolesarski kavč bomo videli tudi v tem tednu
Naslednji članekGeneralka pred Dirko po Flandriji tudi z dvema Slovencema