Max Schachmann v želji po olimpijski medalji izpušča Dirko po Franciji

Nemški zvezdnik Max Schachmann si želi olimpijske medalje. Temu cilju bo podredil celotno letošnjo sezono in zato izpustil Dirko po Franciji, ki se konča le šest dni pred dirko v Tokiu.

»Letos se osredotočam na olimpijske igre,« je v intervjuju za Sport Bild povedal Max Schachmann (Bora-hansgrohe). Nemec se je letos aktivno udeleževal enodnevnih klasik, ki mu pomagajo pri pripravi na olimpijado. »Trasa v Tokiu ima profil klasike in to mi odgovarja,« je povedal po uspehu na Amstel Gold Racu, kjer si je privozil tretje mesto.

Nemec je v zadnjih dveh letih vselej nastopil na Dirki po Franciji, a odmevnejšega rezultata še nima. Predlani je dirko predčasno zapustil, lani pa končal na 57. mestu. Letos dirka v življenjski formi in zdi se, da je tudi dozorel kot kolesar. V Franciji bi gotovo spadal med kandidate za mesto v prvi deseterici, a olimpijske sanje so večje od tega.

»Tour in olimpijada bi bilo preveč. Med njima je le teden dni. Težko je iti po Touru na olimpijado brez ustrezne priprave,« je povedal 27-letnik, ki se želi pred dirko privaditi japonske poletne vročine.

Na Amstel Gold Racu si je v elitni druđčini priboril tretje mesto. (vir: twitter)

Schachmann letos ne bo ostal brez tritedenske dirke. Po olimpijskih igrah ima dokaj poln koledar dirk, v središču katerega bo Dirka po Španiji. Po španskem krogu se bo pomeril še na svetovnem prvenstvu, nato debitiral na Pariz-Roubaixu in sezono zaključil na Dirki po Lombardiji, kjer bo sodil v ožji krog favoritov.

»Jeseni še vedno želim biti v dobri formi. To je še en razlog več, da izpustim Tour,« je pojasnil v Berlinu rojeni kolesar.

Schachmanna bomo lahko na delu ponovno videli že kmalu. V nedeljo bo dirkal na najstarejši dirki Liege-Bastogne-Liege, nato pa si bo vzel dober mesec dni premora in se na dirke vrnil šele v začetku junija. Tedaj ga bomo lahko spremljali na Dirki po Švici.

Prejšnji članekTežave Thibauta Pinota se nadaljujejo: »Še vedno čuti bolečine«
Naslednji članekJakob Fuglsang: »Osem let kariere sem zapravil s tem, da sem jedel premalo«