Matthews po odhodu z Gira testiran še dvakrat, obakrat negativen

Michael Matthews je zaradi pozitivnega testa na COVID-19 zapustil Dirko po Italiji in odšel v samoizolacijo. Avstralec je bil eden izmed enajstih članov karavane, ki so prejeli pozitivne teste in morali predčasno končati Italijanski krog. Matthews je bil dan po odhodu z dirke testiran še enkrat, tretje testiranje pa je opravil v sredo. Tako drugo kot tretje testiranje nista pokazala okužbe.

V ponedeljek je bil na dirki prost dan, a to še zdaleč ne pomeni, da je bilo v karavani mirno. Dogajalo se je več kot na kateri izmed etap, saj je potekalo testiranje celotne karavane. Rezultati so bili slabi, saj je kar enajst posameznikov prejelo pozitivne teste in bilo zaradi tega prisiljeno zapustiti dirko. V celoti sta Giro zapustili ekipi Jumbo-Visme in Mitchelton-Scotta.

Med okuženimi je bil tudi Michael Matthews. Avstralec se tako v torek ni pojavil na štartu 10. etape. Odšel je v samoizolacijo, kjer je bil nato testiran še dvakrat. Obe testiranji okužbe nista pokazali. Avstralec je povedal, da se počuti dobro ter da je okužba najverjetneje asimptomatične narave, saj ne občuti, da bi bil okužen.

MAtthews je svoje nastope na dirki sklenil po 9. etapah. vir: twitter

V moštvu Sunweba so seveda veseli, da je Matthews negativen in hkrati poudarjajo, da dva negativna testa ne potrjujeta, da je bil Avstralčev test na Giru lažno pozitiven.

»To je dobra novica za Michaela, ki se počuti dobro in je še naprej brez simptomov. Prvi test še naprej zanesljivo kaže stanje tistega trenutka. Dva negativna testa od tedaj ne pomenita, da je bil ponedeljkov test lažno pozitiven,« je povedal predstavnik moštva. »Še naprej moramo biti disciplinirani in redno testirati, tako kot se to dogaja sedaj na Giru

V nasprotju z nekaterimi kolesarji, ki so pred dnevi izrazili nezadovoljstvo z RCS Sportom, so pri Sunwebu z delom organizatorja zadovoljni, saj se je na stanje odzval dobro. Povečal je namreč število testiranj, ki v kombinaciji z lastnimi testi ekip omogočajo jasnejšo zdravstveno sliko.

»RCS se je dodatno potrudil in zagotovil dodatna testiranja za vsa moštva. Poleg tega naša ekipa opravlja interna testiranja, s katerimi nadziramo stanje kolesarjev in osebja v mehurčku ter tako skrbimo za interese dirke, kolesarjenja in vseh sodelujočih ekip.«

Na Twitterju se je oglasil tudi Matthews, ki je potrdil, da je po odhodu z dirke prejel dva negativna testa. V ponedeljek ga čaka še zadnje testiranje in v kolikor bo negativno tudi to, bo tudi uradno zdrav. Matthews je v sporočilu pohvalil svoje sotekmovalce za odlične nastope na Dirki po Italiji, hkrati pa namignil, da je njegove sezone po odhodu z dirke najverjetneje že konec.

Prejšnji članekZaključna vzpona razbila glavnino, še drugič slavil Ulissi
Naslednji članekGanna zopet brez konkurence, Tratnik na 10. mestu