Mathieu van der Poel jo je odnesel brez poškodb

Nizozemski as Mathieu van der Poel je na olimpijski gorskokolesarski grdo padel in predčasno končal z dirko, ki si jo je postavil za osrednji cilj sezone. Zaradi bolečin v kolku je odšel na pregled v bolnišnico, kjer so rentgenske slike razkrile, da do zlomov ni prišlo.

V kolesarskem svetu je včeraj odmeval grd padec Mathieuja van der Poela, ki se je po napačnih informacijah glede odstranitve ene izmed klančin na tleh znašel po skoku preko skal. Prevrnil se je preko krmila in s telesom močno udaril v skale na tleh, a z dirko nekaj časa nadaljeval, nato pa le sklenil, da nima smisla nadaljevati.

Takoj po koncu dirke je Nizozemec odšel v bolnišnico in tam opravil podrobnejše preglede. Ti so razkrili, da je njegovo okostje ostalo celo, tudi kolk, ki ga je po padcu najbolj bolel. Da posledice padca niso prehude, je za nizozemsko medijsko hišo Wielerflits potrdil reprezentančni trener Gerben de Knegt, ki se je včeraj bal najhujšega.

Po prihodu iz bolnišnice se je na družabnih omrežjih oglasil tudi Van der Poel, ki je ob sliki svojega padca dopisal: »Ne vem, kaj naj rečem, a se bom vrnil« in zraven še čestital olimpijskemu prvaku Tomu Pidcocku.

Mathieu van der Poel se po olimpijskih igrah vrača na cestno kolo, a še prej si bo vzel nekaj premora. Prvič se bo na dirke vrnil konec avgusta, ko ga pričakujemo na štartu Bretanske klasike, v začetku oktobra pa se bo spopadel s tlakovci Pariz-Roubaixa. Pričakujemo lahko, da bo Nizozemec brez težav nastopil na obeh dirkah, saj bi morala biti poškodba do takrat že preteklost.

Prejšnji članekNizozemski BMX kolesar na olimpijskem treningu trčil s sodnikom na progi
Naslednji članekNizozemsko prekletstvo se nadaljuje: Organizator med treningom s kolesa potisnil Anno van der Breggen