Mathieu van der Poel aretiran noč pred cestno dirko svetovnega prvenstva

Mathieu van der Poel je bil aretiran v hotelu, v katerem spi nizozemska reprezentanca. Razlog za to je spor z mladino, ki je trkala na njegova vrata in mu onemogočala normalen spanec. Eden glavnih favoritov za zmago je dirko sicer začel, a že 230 kilometrov do cilja odstopil.

Drama se je na svetovnem prvenstvu začela še pred prvim kilometrom. Glavni zvezdnik razburljive zgodbe je bil Mathieu van der Poel, ki so mu v hotelu popustili živci, potem ko je mladina zvečer trkala na njegova vrata in mu onemogočala normalno spanje.

Van der Poel je po določenem času odšel iz sobe in se soočil z mladino. Po poročanju Sporze naj bi bila roka ene izmed deklet lažje poškodovana, ker je bil povod za klic policije in aretacijo Nizozemca.

Eden glavnih favoritov za dirko se pred tekmo ni naspal. Policija ga je namreč pridržala in v hotelsko sobo se je lahko vrnil šele ob 4. uri zjutraj. Spanec je bil precej prekratek za tako pomembno dirko in čeprav je Van der Poel na dirki nastopil, je že 230 kilometrov pred ciljem odstopil.

Van der Poel je bil na štartu dirke, a je kmalu odstopil. (vir: twitter)

Zgodbo je za medije na štartu dirke potrdil tudi Van der Poel sam.

Drži. Šlo je za manjši prepir o glasnih sosedih in tukaj so precej strogi glede tega.”

V sobo se nisem vrnil do 4. ure zjutraj. Grozno je, a ničesar ne morem spremeniti. Iz tega bom skušal potegniti, kar se da. Malo sem spal, a upam, da bom lahko dirkal na adrenalin,” je še povedal Nizozemec, a kmalu je jasno, da so to zgolj želje.

“V posteljo sem šel že zgodaj in številni otroci na hodniku so trkali na moja vrata. Po nekaj časa sem imel dovolj. Nisem vprašal prijazno. Nato je bila poklicana policija.”

Nenaspani Nizozemec je torej kmalu spoznal, da na dirki pravih možnosti nima. Po le nekaj več kot 30 kilometrih dirke je potegnil ročno zavoro in z dirke odstopil. Nizozemska je tako ostala brez glavnega aduta za zmago, gledalci pa brez predstave enega najbolj atraktivnih kolesarjev.

Prejšnji članekSvetovna prvakinja Van Vleuten kaznovana zaradi previsokih nogavic
Naslednji članekJan Tratnik nekaj metrov prekratek za odličje, naslov svetovnega prvaka Remcu Evenepoelu