Matej Mohorič zopet blizu, a na mokri cesti ni uspel z napadom

Matej Mohorič je četrto etapo Dirke po Hrvaški končal na tretjem mestu. To je že njegovo drugo zaporedno tretje mesto. Tokrat je moral premoč priznati zmagovalcu Axelu Laurancu in klubskemu kolegu Jonathanu Milanu.

Razgibana etapa z zaključkom po krajšem spustu se je zdela pisana na kožo Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious). Tudi Slovenec je vedel, da mu današnja trasa predstavlja najboljšo priložnost za etapno zmago, zato je v zaključku poskusil z napadom v sebi lastnem slogu, a na premočeni cesti ni mogel pokazati vseh svojih sposobnosti.

Že vrabci na strehah čivkajo, da je Matej Mohorič eden najboljših spustašev v karavani. To je dokazal že mnogokrat, znova pa potrdil tudi tokrat. Na zadnjem spustu si je skušal privoziti nekaj odločilne prednosti in kazalo mu je dobro, a na izjemno mokri cesti je moral tvegati manj, zaradi česar se ni uspel povsem odcepiti od glavnine.

V zadnji kilometer je Mohorič prišel na čelu glavnine in skozi zavito traso varno popeljal skupino na ciljno ravnino. Zaključni šprint je začel v precej slabem položaju, saj ni imel na voljo zavetrja, prav tako pa je moral čakati na reakcijo šprinterjev za njim.

Šprint je Mohorič začel med prvimi in tako skušal v težave spraviti težje šprinterje, ki ne zdržijo daljših maksimalnih naporov. A Slovenec je danes naletel na močnejšega tekmeca. Axel Laurance (B&B Hotels-KTM) je izvrstno odpeljal zadnje metre, izbral najboljšo linijo na zadnjem zavoju in v cilj prišel z najvišjo hitrostjo.  

Francoz je tako za seboj pustil dva člana Bahrain Victoriousa. Pred Mohoriča, ki je uspel ostati v ospredju, se je uvrstil še vodilni kolesar dirke Jonathan Milan, Moho pa je zasedel tretje mesto.

V skupnem seštevku je Milan po zaslugi bonifikacijskih sekund povečal svojo prednost pred Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma). Ta sedaj znaša 10 sekund, a Italijana že jutri čaka izjemno težko branjenje vodstva na najtežji etapi dirke.

Matej Mohorič je po dveh uspešnih dneh napredoval v skupnem seštevku. Tam po današnji etapi zaseda tretje mesto, njegov zaostanek za klubskim kolegom pa znaša 14. sekund.

Izmed preostalih Slovencev na dirki se najbolje drži Gal Glivar (Adria Mobil), ki na 26. mestu zaostaja 51 sekund.

Prejšnji članekSkok s potapljajoče se barke: Poslavlja se direktor izpadlega Lotto Soudala
Naslednji članekNairo Quintana naznanil presenetljiv odhod iz Arkee-Samsic