Matej Mohorič Strade Bianche končal na 6. mestu, zmaga v roke Pidcocka

Matej Mohorič je izpolnil željo in prvič v karieri Strade Bianche končal med najboljšo deseterico. Kazalo je že, da se bo boril celo za zmago, a Tom Pidcock je vozil vrhunsko in kaznoval neodločnost zasledovalcev ter prišel do velike zmage.

Strade Bianche zopet ni razočarala. Na belih cestah Toskane smo videli spektakel, v katerem je močno sodeloval tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious). Slovenec je dirko končal na 6. mestu in tako izpolnil cilj, ki si ga je zadal pred začetkom.

Zmage se veseli Tom Pidcock (Ineos Grenadiers), ki je znova navdušil s pogumno vožnjo. Odločilno potezo je storil že 50 kilometrov do cilja, ko se je podal v lov za ubežnikoma in se jima kmalu tudi pridružil.

Po 20 kilometrih vožnje v skupini je Britanec v ospredju ostal sam, tudi zavoljo svojih izjemnih sposobnosti spuščanja, kjer je ustvaril nekaj sekund razlike. Zadnjih 23 kilometrov dirke se je moral tako zanašati zgolj na lastne sposobnosti in moči, ki pa jih je imel tokrat na pretek.

Večkrat je zasledovalna skupina prišla nevarno blizu Pidcocka, a nato vselej popustila, saj nihče ni želel vložiti preveč truda. Britanec se ni oziral na dogajanje v ozadju in je ves čas vozil na vso moč, kar se je izkazalo za pravo potezo. Prednost je ob vsakem obotavljanju zasledovalcev zrasla, dokler naposled ni bilo več kilometrov, v katerih bi bil lahko ujet.

Zasledovalci so se ob vstopu v Sieno predali in ugotovili, da so zamudili priložnost. Na drugi strani je Pidcock spoznal, da se pelje zmagi na proti in tudi peklenski zadnji klanec v središče mesta mu ni mogel več preprečiti velike zmage.

Ciljno črto je prečkal 20 sekund pred zasledovalci, med katerimi je z ovinki Siene najbolje opravil Valentin Madouas (Groupama-FDJ), ki je v šprintu ugnal Tiesja Benoota (Jumbo-Visma).

Med zasledovalci so prav Mohoriču na koncu najbolj pošle moči in strmina ga je oddaljila od tekmecev. Tako je v cilj zapeljal na 6. mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev na dirki.  

Prejšnji članekDemi Vollering do premierne zmage na Strade Bianche
Naslednji članekZačenja se mini Dirka po Francija z obema glavnima akterjema