Matej Mohorič stopil v bran klubskemu kolegu Fredu Wrightu

Drama, ki jo je z izjavo po odstopu Primoža Rogliča zakuhala Jumbo-Visma, iz dneva v dan dobiva nove razsežnosti. V debato se je sedaj vključil tudi Matej Mohorič, ki brani klubskega kolega Freda Wrighta in trdi, da je rojak Primož Roglič tokrat v zmoti.

Ko je Primož Roglič pretekli petek v izjavi za klubsko spletno stran za padec okrivil Freda Wrighta, se je odprla Pandorina skrinjica. Družbena omrežja so eksplodirala, kolesarska javnost se je razdelila, prav tako pa tudi kolesarji v karavani.

Sedaj se je oglasil tudi Matej Mohorič. Član Bahrain Victoriousa je ujet med dva pola – na eni strani je v dogajanje vpet njegov klubski kolega Fred Wright, na drugi pa rojak Primož Roglič. A Slovenec ne dvomi, komu se mora tokrat postaviti v bran. Izbral je klubskega kolega, saj meni, da je po krivem obtožen povzročitve padca.

Med Rogličem in Mohoričem sicer vladajo dobri odnosi, a tokrat imata na situacijo drugačen pogled. (vir: twitter)

“Videl sem tri ali štiri različne posnetke. Tu ni kaj za povedati, zelo, zelo očitno je, da je Primož zavil iz smeri. Ni pogledal preko rame, da bi videl, če je kdo tam in očitno je vozil po beli črti,” je za CyclingNews povedal slovenski kolesar.

“Ni prav in pošteno, da tako obtožiš Freda, ki ga osebno poznam zelo dobro. V glavnini se spoštujemo, a nekateri kolesarji se raje prerinejo do položaja kot drugi. Mislim, da če vprašate karavano, vam bodo vsi povedali, da se Primož raje prebija do položaja kot Fred.”

Vemo, da Primož velikokrat pade in ni prvič, da se mu je to zgodilo,” je še dodal Mohorič, ki ne dvomi v nedolžnost Wrighta.

Drama se bo očitno vlekla še nekaj časa, vse bolj pa je jasno, da je Jumbo-Visma z objavo izjave Primoža Rogliča v koleno ustrelila tako sebe kot Slovenca. V kolesarskem svetu so si pridobili precej neodobravanja in zanimivo bo videti, kakšen status bodo imeli v karavani v prihodnje.

Očitno bo do določenih trenj prišlo tudi na relaciji slovenskih kolesarjev. Mohorič in Roglič se sicer prav kmalu ne bosta srečala in morda bo do njunega snidenja zadela že zamrla. Oba kolesarja namreč izpuščata prihajajoče svetovno prvenstvo. Roglič zaradi poškodbe, Mohorič pa zaradi slabe forme po dolgem boju z boleznijo.

Prejšnji članekRoglič razkril posledice, ki mu jih je pustil padec na Dirki po Španiji
Naslednji članekJulian Alaphilippe bo branil naslov svetovnega prvaka