Matej Mohorič po tretjem mestu ostal brez kolesarskega števca s podatki o vožnji

Matej Mohorič je po prihodu v cilj Kuurne-Bruselj-Kuurne, kjer je končal na tretjem mestu, ostal brez kolesarskega števca. Med protokolom, ki čaka kolesarja na zmagovalnem odru, so mu ga nepridipravi ukradli s kolesa.

Kraje koles (žal) niso nič nenavadnega, tudi v profesionalnem svetu. A za tovrstno krajo moraš imeti izdelan načrt, hkrati pa si lahko precej hitreje opažen in ujet. Zato nekateri pot do hitrega zaslužka iščejo na drugačen način, na primer s krajo precej manjšega in manj opaznega kolesarskega računalnika.

Enega izmed tovrstnih nepridipravov so prsti zasrbeli po nedeljski preizkušnji Kuurne-Bruselj-Kuurne. V ciljni areni belgijskega mesteca je bilo ogromno kolesarske opreme, med drugim tudi kolo tretjeuvrščenega Mateja Mohoriča, na katerem je bil pričvrščen kolesarski računalnik Garmin.

Tega po opravljenem protokolu ob koncu dirke na kolesu ni bilo več. Nekdo si je zaželel tuje lastnine in tako je Matej Mohorič ostal brez pomembnega dela opreme.

Slovenski as se je oglasi na družbenem omrežju in prosil, naj mu tat pošlje vsaj podatke o vožnji. Števec je tako ali tako sponzorski in bo kmalu dobil novega, a podatkov o vožnji se ne da nadomestiti.

Kdor mi je danes s kolesa ukradel Garmin, lahko obdrži napravo, a prosim naj mi pošlje vsaj današnje podatke,” je v upanju na vsaj malo poštenosti tatu zapisal Mohorič.

Podatki o vožnji so za kolesarje neprecenljivi, še posebej za tako analitične kolesarje, kot je Matej Mohorič. Na srečo je Slovenec v dogodku uspel najti tudi nekaj humorja in je ne enega izmed komentarjev odgovoril: “Saj veš, če ni na Stravi, se ni zgodilo.”

Žal je težko pričakovati, da bo Mohorič pri lovu na kolesarski računalnik in podatke z njega uspešen. Realnost je pač taka, da se tatovi ne ozirajo preveč na škodo, ki so jo s svojim dejanjem povzročili.

Matej Mohorič se bo tako na preostale dirke moral pripravljati “analogno” in formo oceniti glede na lastne občutke. Že prihodnji vikend ga bomo lahko spet videli na deli, ko se bo boril na Strade Bianche, dva dni kasneje pa bo začel pot med dvema morjema na Tirreno-Adriatico.

Prejšnji članekJumbo-Visma znova dokazala moč z dvojno zmago, Mohorič do tretjega mesta
Naslednji članekWout van Aert zaradi bolezni izpušča Strade Bianche