Matej Mohorič bo na Milano-San Remo znova uporabil potopno sedežno oporo

Po lanskem uspešnem eksperimentu, bo Matej Mohorič tudi letos na Milano-San Remo uporabil potopno sedežno oporo. Ta mu bo prednost prinesla na spustih, predvsem zaključnem s Poggia, kjer je lani storil odločilno potezo.

Že pred časom se je šušljalo, da bi Matej Mohorič lahko na Milano-San Remo znova uporabil potopno sedežno oporo. Tri dni pred dirko pa je novico tudi uradno potrdil.

Njegova Merida bo imela zopet nameščeno potopno sedežno oporo, ki mu bo omogočala spreminjanje višine sedeža med vožnjo. Tehnologija, ki jo ponavadi najdemo na gorskih kolesih, pomaga pri zniževanju težišča, kar je velika prednost predvsem na spustih.

Potopna sedežna opora prinaša nekaj dodatne teže, ki jo je potrebno prinesti na vrh vzpona. A po preračunu vedno analitičnega Mohoriča prednosti na spustu pretehtajo minuse na vzponu.

V taboru Bahrain Victorious so pred časom povedali, da Mohorič razmišlja o bolj ali manj enakih nastavitvah kot lani. Gumb za dvigovanje in spuščanje sedeža bo tako znova nameščen na spodnjem delu krmila.

Gumb za dviganje in spuščanje sedeža je imel lani nameščen na desni strani krmila. (vit: twitter)

Mohorič je sicer želel celotne nastavitve skriti v tančico skrivnosti. Na vprašanje, ali bodo nastavitve enake, je odgovoril: ”Pridite v Milano in boste videli.”

Slovenec se sicer zaveda, da bo po lanskem uspehu letos dirkal s tarčo na hrbtu. Če so bili tekmeci lani nekoliko manj osredotočeni nanj, ga bodo letos zagotovo imeli ves čas na očeh in ga skušali streti še pred zaključkom.

Če bo Mohorič v zaključku še v ospredju, lahko pričakujemo oster tempo na Poggio, s katerim bi ga spravili v težave in mu preprečili napad na spustu. Že lani je na vzponu izgubil stik, a se je nato hitro vrnil v ospredje in napadel.

”Zavedam se, da je ponovna zmaga zelo zahtevna naloga, a mislim, da imam dobre karte in realne možnosti za novo zmago. Ta dirka ima zelo širok krog favoritov, mnogi kolesarji lahko zmagajo, med njimi tudi Tadej Pogačar,” je Mohorič opozoril na reprezentančnega kolega.

Prejšnji članekRemco Evenepoel formo potrdil z rekordnim vzponom na ognjenik Teide
Naslednji članekHugo Hofstetter na eni dirki kar dvakrat zlomil krmilo