Marku Cavendishu zmanjkuje priložnosti, vrata so mu zaprli tudi pri Israel-Premier Techu

Mark Cavendish še vedno nima sklenjene pogodbe za prihodnje leto in vse bolj mogoče se zdi, da ga v karavani v sezoni 2023 ne bo. Kot ena najbolj možnih destinacij Britanca se je v zadnjih tednih ponujal Israel-Premier Tec, a izraelska ekipa je ob prihodu Stephena Williamsa naznanila, da je njihova zasedba polna.

Globoko v decembru moštva že začenjajo pripravljalne tabore, na katerih želijo imeti končno zasedbo kolesarjev. Mesta v ekipi so tako bolj ali manj zapolnjena in prav veliko moštev ne razmišlja o dodajanju novih moči.

Tudi ime, kot je Mark Cavendish, bo težko premaknilo stališče ekip. Skladno s proračunom in cilji so namreč med sezonama izbrali primerne kolesarje, na seznam nobene izmed ekip pa ni prišel Mark Cavendish, ki se mu je iztekla pogodba s Quick Step-Alpha Vinylom.

Britanec je delno tudi žrtev krutega finančnega vidika kolesarstva. Večji del obdobja med sezonama se ga je povezovalo s prestopom k francoski ekipi B&B Hotels. Z njo bi si zagotovil nastop na Dirki po Franciji, kjer bi lahko napadel rekord Eddyja Merckxa.

Bo Cavendish našel pot do rekordne 35. etapne zmage na Dirki po Franciji? (vir: twitter)

Francoska ekipa je po sezoni ostala brez sponzorjev in posledično brez denarja. Dolgo časa so se borili za nove sponzorske dogovore, a bili neuspešni. Pred dnevi so tako kolesarjem sporočili, da lahko iščejo novo ekipo, Cavendishu pa, da ga v ekipo ne bodo vzeli.

Mediji so nemudoma začeli iskati naslednjo možno destinacijo Cavendisha in jo našli v Israel-Premier Techu. Ekipa je finančno dobro priskrbljena in bi si lahko privoščila plačevanje Britanca. Hkrati pa bi po izpadu iz World Tour razreda s Cavendishem močno dvignili svoje možnosti za povabilo na Dirko po Franciji, kar je še vedno njihov glavni cilj vsake sezone.

Izraelci pa so sklenili, da Cav ni pravi kolesar za njihove potrebe. Tako so v teh dneh iz vrst Bahrain Victoriousa pripeljali Stephena Williamsa. S tem so zapolnili še zadnje 28. mesto v zasedbi.

Zadnje prosto mesto v izraelski ekipi je zasedel Stephen Williams. (vir: twitter)

Cavendish bi se ekipi sicer teoretično še lahko pridružil, saj UCI pravila dovoljujejo podpis pogodbe s 30 kolesarji, pri čemer morata biti dva t.i. neo-pro kolesarja. A glede na to, da je ekipa javno že oznanila, da so dokončno sestavili ekipo, je težko verjetni, da bomo v prihodnje gledali Cavendisha v dresu Israel-Premier Techa.

Nihče torej ne ve, kje oziroma če sploh bo Cavendish nadaljeval kariero. Tega verjetno ne ve niti Britanec sam. Glede na pretekle sezone, ko je bil prav tako že zelo blizu prisilnemu koncu kariere, lahko sklepamo, da se še ne bo želel upokojiti, saj želi bogato kariero končati pod svojimi pogoji.

Prejšnji članekEgan Bernal je predan povratku: Treningi v nalivu in 270-kilometrske razdalje
Naslednji članekMatej Mohorič: Zagotovo bom še kdaj uporabil potopno sedežno oporo