Mark Cavendish tudi uradno novi član Astane Qazaqstan

Po dolgem ugibanju in namigovanju je Astana Qazaqstan danes le naznanila, da je sklenila pogodbo z Markom Cavendishem. Britanec je sprejel enoletni dogovor.

Saga o novi ekipi Marka Cavendisha, ki se je vlekla vse od konca pretekle sezone, je končno končana. Sedaj že nekdanji član Soudal-Quick Stepa bo v prihodnje nosil dres Astane Qazaqstan, ki želi s preverjenim veteranom znova stopiti na zmagovalna pota.

Pri 37-letih Cavendish še ni razmišljal o kolesarskem pokoju. Žene ga namreč misel na rekord etapnih zmag na Dirki po Franciji. Pri Astani Qazaqstan so izkoristili priložnost za pisanje zgodovine in Britancu ponudili možnost, da na vrh večne lestvice zleze v modrem dresu.

Navdušen sem nad to avanturo. Dolga leta sem dirkal z Alexandrom Vinokurovom, sedaj pa bom dirkal z njegovima sinovoma. Spomnim se ju, ko sta bila še otroka, stara enako kot moj, in sanjala, da bosta kolesarja,” je o sinovih svojega novega šefa, ki sicer dirkata za razvojno ekipo Astane, povedal Cavendish.

“Astana Qazaqstan bo odlično mesto za doseganje uspehov, z močno ekipo, ki jo vodi Alexandr, prvak na kolesu in gospod z njega. Za seboj imam že dolgo kariero, a užitek ob vožnji kolesa in lakota po zmagi sta še vedno prisotna.”

“Veselim se, da bom del uspešne ekipe, ne glede na to, ali delam za zmago sotekmovalca, sam prvi prečkam črto ali navijam za sotekmovalce. Kot vedno bo naš cilj, da stojimo na najvišji stopnički.”

Kazahstanska ekipa ima sicer za seboj eno najslabših sezon, v kateri so njeni kolesarji dosegli le 5 zmag. V obdobju med sezonama pomembnejših prestopov niso opravili, so pa izgubili Vincenza Nibalija in Miguela Angela Lopeza.

Ekipa, ki pravega vodje ni imela, je osrednjo figuro našla prav v Marku Cavendishu. Obe strani imata namreč enak cilj – etapne zmage na Dirki po Franciji – kateremu bo podrejena celotna sezona. Kako uspešna bo nova naveza pa bomo spoznali julija.

Prejšnji članekAlberto Bettiol izkoristil vremenske razmere in sezono začel z zmago
Naslednji članekPhil Bauhaus osvojil s padci zaznamovano prvo etapo