Mark Cavendish stresel jezo na mehanika, a potezo nato obžaloval

Marku Cavendishu se je pred 19. etapo nasmihal skok na vrh večne lestvice etapnih zmagovalcev Dirke po Francije. Pred začetkom dneva je preizkusil svoje kolo, ki pa mu ni bil pogodu. Svoje nezadovoljstvo je razkril v izbruhu jeze in protestnem odhodu na avtobus, mehanik pa je ostal javno osramočen. Britanec se je po etapi mehaniku javno opravičil.

Na najvišjem tekmovalnem nivoju pogosto o zmagovalcu odločajo majhne razlike. Tega se jasno zaveda Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step), ki pred 19. etapo nikakor ni bil zadovoljen z nastavitvijo svojega kolesa, česar ni skrival pred očmi javnosti.

V videu, ki je zakrožil na družbenih omrežjih, mehanik moštva preverja nastavitev krmila. Nato kolo preda Cavendishu, ki ga zajaha in še sam preveri krmilo. Za razliko od mehanika je Britanec veliko manj navdušen nad kolesom. Po nekajkratnem obračanju krmila s sprednjo gumo močno udari v tla, jezno razjaha kolo in nekaj zabrusi mehaniku, nato pa se odpravi na avtobus.

Celoten dogodek se je odvil pred očmi radovednih navijačev, ki so prišli pred avtobus pogledat svoje junake.

Mark Cavendish se je kasneje zavedel svoje napake. Po etapi je na družbenih omrežjih objavil daljši zapis, v katerem se kesa za svoje dejanje in se opravičuje mehaniku ter moštvu. Kot pravi sam, si takšnega obravnavanja ne zasluži nihče.

»Med Dirko po Franciji smo kolesarji postavljeni v nevarne situacije in želel sem, da je moje kolo perfektno in tako lahko ostanem varen,« je zapisal na Instagramu, kjer je objavil sliko v objemu svojih mehanikov.

»Moje kolo je imelo nekaj težav, ko sem se zjutraj usedel nanj. Kljub temu ne bi smel odreagirati, kot sem, sploh ne v javnosti. Z mehaniki sem dober prijatelj že desetletje in delajo neumorno, zato da sem lahko varen in uspešen. Čeprav vedo, kako nepotrpežljiv sem, ko sem pod stresom, si nihče, predvsem tisti, ki mi je blizu, ne zasluži, da dvignem glas.«

Mark Cavendish je na 19. etapi zamudil priložnost za lov na rekord, saj je etapa pripadla ubežnikom, ki jih njegovo moštvo ni imelo namena loviti. Za skok na vrh mu torej ostaja še nedeljska preizkušnja na ulicah Pariza.

Prejšnji članekDIRKA PO FRANCIJI: Štartni časi 20. etape
Naslednji članekAndre Greipel naznanil upokojitev po koncu sezone