Mark Cavendish naj bi bil tik pred podpisom pogodbe z Astana Qazaqstan

Po dolgem, res dolgem iskanju nove ekipe je Mark Cavendish očitno le našel novo sredino. V svoje vrste naj bi ga sprejela Astana Qazaqstan, kateri se bo že ta teden pridružil na pripravljalnem taboru.

Ime Marka Cavendisha se je povezovalo s številnimi ekipami, a vsaka izmed njih je prej ali slej pojasnila, da nima pravega zanimanja za podpis Marka Cavendisha. Iskanje prave ekipa se je tako vleklo skoraj do začetka nove sezone, a vse kaže, da je Britanec našel mesto v karavani.

Kot poročajo tuji mediji, naj bi bilo vse pripravljeno za Cavendishev podpis pogodbe z Astana Qazaqstan.

Kazahstansko moštvo, ki sicer ne slovi po močnem šprinterskem oddelku, je pred kratkim prekinilo pogodbo z Miguelom Angelom Lopezom in tako sprostilo proračun. Denar bo sedaj preusmerila v prihod britanskega zvezdnika, kateremu nameravajo pripeljati tudi šprintersko pomoč.

Kot poroča nizozemski Wielerflits, naj bi ob Cavendishu v ekipo prišel tudi nizozemski šprinter Cees Bol. Tudi on je, tako kot Cavendish, pričakoval selitev k B&B Hotels, po propadu ekipe zaradi finančnih težav pa je ostal brez pogodbe.

Bol bo tako predstavljal enega ključnih mož v sicer precej šibkem šprinterskem vlaku Astane Qazaqstan. V večini primerov bo Nizozemec verjetno zadnji mož Cavendisha, pričakovati pa gre, da bo na določenih dirkah dobival tudi lastne priložnosti.

Cavendish naj bi se novi ekipi že v tem tednu pridružil na pripravljalnem taboru. Tam se bo spoznal z novo ekipo in začrtal smernice sezone. Jasno je, da bo glavni cilj sezone lov na etapno zmago Dirke po Franciji, ki bi ga na večni lestvici postavila pred Eddyja Merckxa.

Prejšnji članekZwift v profesionalno karavano poslal dva nadobudna kolesarja
Naslednji članekIneos Grenadiers poskrbeli, da bodo vidni v glavnini