Marianne Vos pred glavnim ciljem sezone občuti nekaj nervoze

Marianne Vos je v svoji karieri osvojila vse, kar se osvojiti da. Na svojem računu ima že 232 zmag, a kljub letom izkušenj priznava, da pred največjimi dirkami sezone občuti določeno mero nervoze. To bo skušala v svojo korist obrniti v nedeljo, ko bo ena glavnih favoritinj za zmago na Dirki po Flandriji.

Pogled na seznam uspehov Marianne Vos (Jumbo-Visma) bi posamezniku lahko dal občutek, da je dirkanje zanjo le še rutina. Trije naslovi svetovne prvakinje, olimpijsko zlato, pet zmag na Valonski puščici in tri skupne zmage ob še 28 etapnih uspehih na Dirki po Italiji so le nekateri izmed dosežkov, ki jih je ob svoje ime zapisala v šestnajstletni karieri.

A kljub vsej preteklosti je Vosova tako kot vsi krvava pod kožo. Nizozemka je pred Dirko po Flandriji, ki ji predstavlja enega glavnih ciljev sezone, priznala, da pred štartom občuti določeno mero živčnosti, a da je ta ne ovira na poti do vrha.

»Moja živčnost me ne ovira, a seveda sem nervozna. Dobro je, da si navdušen in se tako pripraviš na dirko,« je v intervjuju za Cyclingnews povedala prva zvezdnica ženske zasedbe Jumbo-Visme.

Vosova je v preteklem mesecu zelo uspešno dvigovala svojo pripravljenost, o čemer pričajo tudi njeni rezultati na enodnevnih klasikah. Te je začela na Strade Bianche, kjer je končala na 7. mestu, nato se je prvič na oder za zmagovalce povzpela na VN Oetingen (3. mesto), teden kasneje končala še mesto višje na Trofei Alfreda Binde, prvo zmago pa si je privozila na klasiki Gent-Wevelgem.

Zmaga na Gent-Wevelgemu je prišla ob pravem času. Vnesla je prepotrebno mirnost v pripravo na Dirko po Flandriji. (vir: twitter)

»Končala sem s pripravo in treningi ter vložila veliko truda v Dirko po Flandriji, zato si želim, da se na koncu vse izide, a to je težko doseči. Vem, da se med dirko lahko zgodi veliko različnih stvari, a sem se naučila, da ko vse narediš prav, lahko na štartni črti odmisliš nervozo in se zaneseš na svojo pripravo, intuicijo in srečo

V preteklosti se je tak načrt Vosovi že obrestoval. Leta 2013 se je podpisala pod svojo edino zmago na Dirki po Flandriji. Tedaj je v zaključku premagala Ellen van Dijk, Emmo Johansson in Eliso Longo Borghini. Johanssonova je leta 2017 končala svojo športno pot, medtem ko bosta preostali dve kolesarki na štartni črti tudi letos. Skupaj z Lizzie Deignan bosta tvorili udarno trojico Trek-Segafreda.

Kot že omenjeno, je Vosova slavila na svoji zadnji dirki pred Dirko po Flandriji. Zmaga na Gent-Wevelgemu ji je vlila nekaj mirnosti, saj je dosegla odmevno zmago in je zaradi tega pritisk nekoliko manjši.

»Zmaga na Gent-wevelgemu mi je dala dodatne spodbude in motivacije. Prav tako je odvzela nekaj pritiska, saj smo dosegli veliko zmago. Vznemirljivo je, da bomo z ekipo na štartu in se bomo lahko ponovno borile za zmago,« je še dodala Vosova.

Prejšnji članekNekdanji tekmovalni turni smučar okrepil Boro-hansgrohe
Naslednji članekZdenek Štybar zaradi operacije na srcu izpušča Dirko po Flandriji