Marc Madiot: Možnosti za nastop Pinota na Touru so ena proti milijon

Thibaut Pinot bi se moral v teh dneh muditi na Dirki po Italiji, a je nastop nekaj dni pred začetkom odpovedal. Razlog so ponavljajoče se bolečine v hrbtu, ki mu onemogočajo normalno dirkanje. Kot vse kaže, bo zaradi njih izpustil tudi Dirko po Franciji.

Hrbet je ponovno izdal Thibauta Pinota. Francoz je na pripravljalni dirki za Giro – Dirki po Alpah – spoznal, da nastop pri naših zahodnih sosedih nima smisla. Že lani je trpel na Dirki po Španiji in jo naposled predhodno končal, tokrat pa je ročno zavoro potegnil še preden bi se zopet začel spopadati s tovrstnimi težavami.

Po objavi, da ne bo odpotoval v Italijo, so se nemudoma pojavila namigovanja, da se bo vrnil na domačo Dirko po Franciji. Nastop na njej je Pinot sicer odpovedal že pred začetkom sezone, saj se je raje osredotočil na Giro.

Šef Groupame-FDJ Marc Madiot je sedaj naslovil pereče vprašanje, ali se bo ljubljenec francoskega občinstva lahko preizkusil na Touru. Poudaril je, da so možnosti za to majhne in da je v prvi vrsti v mislih vseh le dokončna odprava poškodbe 30-letnika.

»Najpomembnejše je, da se Thibaut Pinot v celoti pozdravi. Glede na stanje, ki ga bo prikazoval, mu bomo svetovali o najboljšem času povratka,« je povedal Madiot.

»Kar se tiče Toura, so možnosti, da se pojavi na štartu ena proti milijon. Zagotovo ne bomo na silo odštevali dni, ko mora biti zdrav. To bi bila velika napaka.«

Lanski Tour je Pinot začel s hudim padcem, ki mu je onemogočal normalno dirkanje do konca francoske pentlje. (vir: twitter)

Ekipa že tri tedne sanira poškodbo Francoza in Madiot je optimističen, da se bo prvi zvezdnik moštva lahko kmalu vrnil na kolo in kasneje tudi na dirke. A zagotovo bodo morale biti pred prvimi dirkami težave s hrbtom povsem odpravljene, saj si ne želijo, da se ponavljajo tudi v prihodnje.

»Trenutno smo v fazi nadzorovanja poškodbe. Thibaut je miren in odločen. Kar se tiče fizičnega stanja, četudi ni optimalno, ni slabo. To mu omogoča, da se vrne relativno kmalu v sprejemljivo dobri formi.«

Pinot ima trenutno povsem prazen koledar dirk, saj mu v moštvu ne želijo naložiti bremena prisilne vrnitve. Na Touru ga tako verjetno ne bo, veliko večja verjetnost pa je, da se bo ob koncu sezone podal na Dirko po Španiji in tam skušal dokazati svojo vrednost.

Prejšnji članekMikel Landa: »Kot favorit sem se počutil že pred začetkom Gira«
Naslednji članekOdstop Mikela Lande zasenčil slavje Caleba Ewana