Marc Hirschi pri UAE Emirates služi kar 14-krat več kot je pri Sunwebu

Marc Hirschi po prestopu k UAE Emirates ostaja zelo redkobeseden. Pred časom je sicer povedal, da ne zna povsem pojasniti, zakaj si je želel prestopa. Francoski časnik L’Equipe pa sedaj razkriva, da naj bi se Švicar v nemškem moštvu počutil premalo cenjenega in močno podplačanega.

Hirschi je v pretekli sezoni svoje ime postavil na kolesarski zemljevid. Z dobrimi nastopi na Dirki po Franciji in zmago na Valonski puščici je postal eden najbolj zaželenih kolesarjev v karavani. Dvaindvajsetletnik je sicer še imel aktivno pogodbo s Sunwebom, a želel si je več.

Pri L’Equipu so razkrili, da naj bi Hirschi odšel predvsem zaradi spremembe statusa v moštvu in dviga plače. V nemški ekipi je prejemal letno plačo v višini 70 000 €, po prestopu pa se je številka povzpela na 1 milijon.

Švicarski mladenič o novem dogovoru ne želi govoriti, saj pravi, da mu to prepovedujejo pogoji zapisani v pogodbi. »Ne morem povedati veliko. Tak je bil dogovor v pogodbi. Povem lahko le, da se je pojavila priložnost za odhod. In sedaj sem tukaj ter se veselim prihodnosti

Za L’Equipe pa je spregovoril eden izmed družinskih članov, ki je razkril, da je imel 22-letnik težave s strogim režimom treningov in dirk, ki jih je določala nemška ekipa. »Včasih se je počutil, kot da bi se dušil znotraj prestroge organizacije.«

V novi sezoni bo Marc Hirschi kombiniral nastope na enodnevnih in etapnih dirkah. Dobre rezultate bo lovil predvsem na prvih, medtem ko bo na etapnih dirkah nastopal v vlogi pomočnika. Sezono bo začel na UAE Touru, nato pa se bo posvetil glavnim ciljem sezone. Te bodo spomladi predstavljale ardenske klasike, napovedal pa je tudi nastop na treh spomenikih. Najprej bo dirkal na Milano – San Remo, nato na Dirki po Flandriji, sklop enodnevnih dirk pa bo zaključil na Liege-Bastogne-Liege.

Po nastopu na najstarejši dirki na svetu se bo podredil ekipi in začel s pripravo na Dirko po Franciji. Tam bo eden glavnih pomočnikov Tadeja Pogačarja, a glede na kolesarske značilnosti bo večino dela verjetno opravil na razgibanih terenih, v gorah pa ga ne bo ob Slovencu.

Prejšnji članekTrek-Segafredo izenačuje minimalno plačo kolesarjev in kolesark
Naslednji članekPred vrati je svetovno prvenstvo v ciklokrosu