Mads Pedersen končno dočakal zasluženo etapno zmago

Po treh drugih mestih na letošnji Dirki po Španiji je Mads Pedersen le dočakal prvo zmago. Najhitrejši je bil v zaključku 13. etape in tako še povečal prednost v točkovanju za zeleno majico.

Kratka ravninska etapa s položnim klančkom tik pred ciljem je bila pisana na kožo Madsa Pedersena (Trek-Segafredo). Danec je upravičil vlogo favorita in v zadnjih metrih strl odpor vseh tekmecev ter prišel do zaslužene etapne zmage.

Spremljali smo precej miren dan, katerega je v begu preživela le trojica kolesarjev. Vsem je bilo namreč jasno, da bo o zmagovalcu odločal šprint, zato prave želje po razkazovanju moči pred zadnjimi kilometri ni bilo.

V zaključku so ekipe šprinterjev začele dvigovati tempo, a ker je do cilja vodil rahel vzpon, so po tihem na uspeh upali tudi hribolazci z dobrim šprintom, med katere sodi tudi Primož Roglič (Jubmo-Visma).

Slovenec je svojo ekipo poslal v ospredje dva kilometra do cilja. Izkazalo se je, da je udaril mnogo prezgodaj in na čelo skupine prišel, še preden se je šprint zares začel. Njegov poskus tudi ni izločil najhitrejših šprinterjev, zato je v zadnjih metrih popustil in od daleč pospremil boj za zmago.

Prvi je s šprintom začel Pascal Ackermann (UAE Emirates), ki bi za uspeh moral prikazati enega najdaljših šprintov v karieri. A Nemcu so pošle moči, medtem ko je te precej bolje razporedil Mads Pedersen. Danec je na čelo prišel že več kot 100 metrov pred ciljem in njegova zmaga ni bila več ogrožena. Končno je lahko dvignil roki in slavil prvo zmago na Vuelti.

Roglič je v cilj prišel na 9. mestu skupaj s preostankom glavnine. V njej je bil tudi Remco Evenepoel (Quick Step-Alpha Vinyl), ki je tako zadržal prednost 2:41 v skupnem seštevku.

Prejšnji članekPrimož Roglič po vzponu Peñas Blancas: “Veselim se prihodnjih dni”
Naslednji članekRoglič ob jubilejni 200. etapi: “Ni pomembna zadnja, ampak naslednja