Mäder: »Ko 20 metrov do cilja mimo tebe prileti letalo, si seveda razočaran«

Ko je včeraj tik pred ciljem mimo Gina Mäderja priletel Primož Roglič, se je marsikateremu kolesarskemu navdušencu zasmilil razočarani Švicar. A Roglič je dokazal, da letos ne misli prepuščati zmag ostalim konkurentom in da se bo boril za sleherno sekundo.

Gino Mäder (Bahrain Victorious) je bil včeraj na pragu največje zmage kariere, ko mu jo je tik pred ciljem snedel Primož Roglič (Jumbo-Visma). Švicar je bil vidno razočaran, kar je v cilju priznal tudi sedmi sili.

»Ko 20 metrov do cilja mimo tebe prileti letalo, si seveda razočaran. A na koncu moram priznati, da je bila lepa izkušnja biti na čelu dirke in igrati vlogo v zaključku. Moram biti zadovoljen, Roglič je velik šampion. A po prvih občutkih sem razočaran,« je povedal 24-letnik.

Mäder je priznal, da bi bil vesel, če bi mu Slovenec prepustil etapno zmago, a da Rogliču tega ne more zameriti, saj je to ena odlik Kisovčana, ki ga dela tako velikega.

»To je ena izmed njegovih šampionskih lastnosti. Vedno gre na zmago. Seveda bi raje videl, če bi mi jo prepustil, a to je ena njegovih kvalitet. Sam stremim k temu, da bi imel enako energijo v lovu na vsako zmago. Kapo dol.«

Švicar je nase opozoril že v lanski sezoni na Dirki po Španiji, kjer mu je na predzadnji etapi zmago odnesel David Gaudu (Groupama-FDJ). Letos pravi, da je končno prišel na najvišji nivo, kjer morejo biti nanj pozorni vsi tekmeci.

»Mislim, da sem končno prišel na najvišji nivo, potem ko sem bil prvi dve sezoni nekoliko pod radarjem. Upam, da nadaljujem v tem slogu in se še nekoliko pozabavam na francoskih cestah.«  

Glede na kvalitete, ki jih kaže Mäder, je njegova odmevnejša zmaga le še vprašanje časa. Kam ga bo popeljala letošnja sezona še ni jasno, a skoraj zagotovo ga lahko pričakujemo na enem izmed Grand Tourov, kjer bo lovil etapne uspehe.

Prejšnji članekTadej Pogačar podrl Froomov rekord na vzponu Prato di Tivo
Naslednji članekTadej Pogačar z vrhunsko vožnjo povečal skupno vodstvo, Van der Poel zmagal etapo