Luka Mezgec jutri začenja sezono

Luka Mezgec v vrstah avstralske ekipe nastopa že zadnjih sedem sezon. Letos Avstralci trepetajo za obstanek, Slovenec pa si še naprej želi nastopati na najvišjem nivoju.

Jutri na španski enodnevni dirki Clássica Comunitat Valenciana sezono začenja prvi slovenski kolesar Luka Mezgec (Team Jayco AlUla). Dirko bo izkoristil predvsem za prebijanje ledu pred začetkom sezone.

Prva španska dirka sezone bo letos nekoliko drugačna kot v minulih sezonah. Kolesarje čaka kar precej vzponov, tudi zaključek je vse prej kot raven. Potemtakem bo Mezgec na prvi dirki po vsej verjetnosti pomočnik svojim kolegom. Največje ime je verjetno Lukas Postlberger, avstrijski kolesar ki je v moštvo prišel letos. Dirkal naj bi tudi Dylan Groenewegen, a trasa je zanj precej pretežka.

Lanski najboljši rezultat Luke Mezgeca je bilo drugo mesto na dirki po Savdski Arabiji. Tega je dosegel v začetku februarja na svoji prvi dirki. V kakšni formi se v sezono podaja letos?

Na dirki, ki je sicer kategorije 1.1, bojo ob Jaycu še štiri ekipe serije World Tour. AG2R Citroen je v Španijo pripeljala dobro ekipo Greg Van Avermaet, Valentin Paret-Peintre in Andrea Vendrame spadajo v sam vrh favoritov. Brata Jesús in José Herrada bosta glavni up ekipe Cofidis, ki ima v Valencii veliko domačinov, ki bodo motivirani za dober rezultat. Odlične šprinterje ima tudi ekipa Arkéa Samsic. Nacer Bouhanni, Daniel McLay in Amaury Capiot bi bili lahko še kako nevarni v morebitnem šprintu. Will Barta in Max Kanter bosta kapetana domačega Movistarja, ki si želi boljšo sezono od lanske.

Greg Van Avermaet bo največje ime dirke.

Močna bo tudi ekipa TotalEnergiesa, ki je v Španijo pripeljala hribolazca Burgaudeauja in šprinterja Boasson Hagna. Lanskega zmagovalca Giovannija Lonardija ne bo na štartu, bo pa zato tam njegova močna ekipa EOLO-Kometa. Izpostaviti gre še španske profesionalne ekipe Burgos-BH, Euskaltel-Euskadi, Kern Pharma in Caja Rural. Prav pri slednji vozi vroči Orluis Aular, venezuelski državni prvak. Še posebej pa je treba omeniti ekipo Lotto Dstny. So tako rekoč World Tour ekipa, ki pa je letos izpadla iz tega razreda. V njihovi ekipi bo vozil Arnaud de Lie, eden najboljših šprinterjev lanske sezone, ob sebi pa bo imel kar dobre pomočnike.

V Španiji se bo sezona nadaljevala v sredo, kmalu bosta na vrsto prišla tudi Jan Polanc in Domen Novak (oba UAE). Luka Mezgec bo sezono čez dober teden nadaljeval z dirko po Savdski Arabiji.

Prejšnji članekBryan Coquard po dolgem šprintu do zmage kariere
Naslednji članekJay Vine zdržal napade in potrdil skupno zmag