Luka Mezgec izpušča dirko Po Sloveniji

Luka Mezgec je sporočil, da so se mu zaradi nedavne okužbe s Covidom-19 močno spremenili načrti v tem delu sezone, saj je bil kar 14 dni odsoten s kolesa. Pravkar se je odpravil na višinske priprave, kjer bo pilil formo za Dirko po Franciji, žal pa zaradi tega izpušča domačo dirko Po Sloveniji.

Luka Mezgec (BikeExchange) je bil prvi član zasedbe World Toura, ki je ob najavi dirke Po Sloveniji potrdil svojo prisotnost. A žal je vmes prišla okužba s Covidom-19 in načrti so se mu spremenili.  

Najboljši slovenski šprinter je bil pred časom skupaj s preostalimi olimpijci cepljen proti Covidu, a so le nekaj dni kasneje pri njem potrdili okužbo. Sledila je 14-dnevna karantena, med katero je bil odsoten s kolesa, kar je močno vplivalo na njegovo pripravljalno obdobje.

»Od zadnje dirke je minilo že nekaj časa – to je bila dirka Amstel Gold Race. Po dirki sem si vzel 14 dni odmora, ki si ga vsako leto vzamem po prvem delu sezone. Takoj ob povratku na treninge sem zbolel za Covidom, le nekaj dni po cepljenju,« je razkril Mezgec.

»To mi je spremenilo načrte, 14 dni sem treniral brez kolesa in sedaj se odšel na višinske priprave, kjer bom ostal tri tedne,« je iz Livigna sporočil 32-letnik. »Tudi zaradi tega se bo moj program spremenil, odpadel mi je Kriterij Dauphine, odpadla mi bo Dirka po Sloveniji. Z ekipo smo se odločili, da je to najboljša pot, da skušam doseči najvišji nivo pripravljenosti za Tour de France

Mezgeca bomo tako na delu lahko naslednjič videli šele na največji dirki sezone. Na Touru bo nastopil drugič v karieri, lani je ob debiju nastopal zelo dobro, se dvakrat uvrstil na drugo mesto, a etapna zmaga se mu za zdaj še izmika.

Dirka Po Sloveniji je tako žal ostala brez enega izmed svojih ambasadorjev. Gledalci bomo kljub temu lahko spremljali spektakel na domačih cestah, kjer bo glavni favorit za zmago naš Tadej Pogačar (UAE Emirates). Slovenski krog se bo odvil med 9. in 13. junijem.

Prejšnji članekSonny Colbrelli v tretje le dočakal etapno zmago
Naslednji članekKriterij Dauphine: Štartni časi vožnje na čas