Lorena Wiebes še drugič najhitrejša v zaključnem šprintu

Mlada Nizozemska šprinterka Lorena Wiebes na Giru Donne dokazuje, da gre za eno najbolj talentiranih hitrih kolesark. Po slavju na peti etapi, se je pod zmago podpisala še v osmem dnevu dirke.

Kolesarke je danes čakal lažji dan, 130 kilometrov dolga trasa je bila povsem ravna in pričakovati je bilo, da se bodo v zaključku za zmago borile šprinterke. V beg so se že zgodaj pognale tri kolesarke, ki pa zaradi nadzora šprinterskih ekip prave možnosti niso imele.

Šest kilometrov pred ciljno črto je bila glavnina spet skupaj in šprinterski vlaki so se postavili na čelo skupine. Še enkrat več je svojo moč prikazala zasedba DSM-ja, ki ima najmočnejši šprinterski vlak na dirki in je uspešno pripravila položaj za napad na zmago svoji favoritinji Loreni Wiebes.

Coryn Rivera (DSM), ki je pred dvema dnevoma dobila prednost pred Wiebesovo, se je tokrat mlajši sotekmovalki podredila in ji pripravila odličen uvod v šprint. 22-letnici nato dela ni bilo težko dokončati, uspela je prehiteti Emmo Norsgaard (Movistar), ki je slavila pred dvema dnevoma in Mario Vittorio Sperotto (A.R. Monex), ki je v cilj prišla kot tretja.

»Bila je zares hitra etapa z nekaj zmede v šprintu. Coryn je prišla ob pravem trenutku in mi dvignila hitrost, tako da sem lahko na koncu dala vse od sebe,« je v cilju povedala Lorena Wiebes. »Kar je dosegla Marianne, je noro. Upam, da bo tudi jaz prišla do številke 30, a do tja je še dolga pot. Bomo videli

Skupni seštevek tudi po današnji etapi ostaja nespremenjen. Anna van der Breggen (SD Worx) je vse bližje drugi zaporedni zmagi, to ji lahko prepreči le še jutrišnja etapa, v kateri se bodo kolesarke povsem približale Sloveniji. V zaključku se bodo udarile na strmini Matajurja, do cilja jih čaka 13,9 kilometra dolg klanec s povprečnim naklonom 7,7 odstotka.

Prejšnji članekFabio Jakobsen je storil dovolj, da si je prislužil novo pogodbo
Naslednji članekMark Cavendish se je postavil ob bok Eddyja Merckxa