Letos premierno tudi virtualna Dirka po Sloveniji

Kolesarski klub Adria Mobil, ki stoji za našo največjo kolesarsko dirko, bo v sodelovanju s Sport Media Focus in Slovensko turistično organizacijo organiziral prvo virtualno Dirko po Sloveniji. Tekmovanje bo namenjeno rekreativnim kolesarjem, občasno pa se jim bodo pridružili tudi slovenski profesionalci.

V lanskem letu so virtualne dirke postale sestavni del kolesarskega sveta. V letošnji sezoni se bo trend med profesionalci zmanjšal, saj bo več dirk izvedenih v realnem svetu, očitno pa bodo virtualne dirke v prihodnje pripadale v večini rekreativcem.

Dirka po Sloveniji je bila lani odpovedana, letos pa se še pred uradno izvedbo vrača v virtualni različici. Vsako soboto med 27. februarjem in 27. marcem bo ob 19.00 organizirana ena izmed petih etap, ki bodo dale prvega zmagovalca virtualne Dirke po Sloveniji. Dirka bo potekala na platformi Rouvy, ki je v preteklosti gostila že nekatere velike virtualne dirke. V lanski sezoni je preko platforme potekala Dirka po Švici.

Na vsaki razen zadnji etapi bo gostoval eden izmed slovenskih profesionalnih kolesarjev. Svojo prisotnost so potrdili Matej Mohorič, Jani Brajkovič, Jan Tratnik in tudi Primož Roglič.

»Z digitalizacijo največjih dirk kolesarstvo postaja vse bolj priljubljen in rastoč šport tudi v virtualnem okolju, kar je bilo glede na razmere pričakovano,« je povedal direktor dirke Bogdan Fink. »Hkrati je ta novost prinesla organizatorjem tudi pomembno priložnost, da aktualne trase in samo pokrajino predstavimo športnim navdušencem po vsem svetu – kadarkoli in kjerkoli. Verjamem, da bo Dirka po Sloveniji s svojo virtualno izvedbo dodatno pridobila na prepoznavnosti in ugledu.«

Etape:

  • 27. 02. 2021: Cerklje – Vrh pod Krvavcem (13,8 km); poseben gost: Matej Mohorič (Bahrain Victorius)
  • 06. 03. 2021: Črnomelj – Novo mesto (42,3 km); poseben gost: Jani Brajkovič (Adria Mobil)
  • 13. 03. 2021: Izola – Šmarje – Koper (39 km); poseben gost: Jan Tratnik (Bahrain Victorius)
  • 20. 03. 2021: Bohinj – Bled – Pokljuka (40,3 km); poseben gost: Primož Roglič (Jumbo Visma)
  • 27. 03. 2021: Kronometer po ulicah Ljubljane (17,6 km)

Kolesarji, ki bi se želeli preizkusiti na virtualni dirki, se lahko na platformo Rouvy prijavijo preko te povezave in prejmejo 14 dni poskusne dobe. Dodana dva tedna brezplačne uporabe pa pridobijo tukaj. Na celotni dirki je tako mogoče sodelovati brezplačno.  

Prejšnji članekHud padec ogroža spomladanski del sezone Mika Teunissena
Naslednji članekKVIZ: Kako dobro poznate Tadeja Pogačarja?