‘Lepo je biti nazaj, znova sem se počutil kot profesionalec’

Osemmesečne odsotnosti Chrisa Frooma je konec. Odlični Britanec, rojen v Keniji, se je vrnil na prvi etapi dirke po Združenih arabskih emiratih, ki jo je sicer po skupinskem sprintu dobil Pascal Ackermann. 34-letnik je za Cyclingnews strnil vtise po prvi preizkušnji. 

Chris Froome je v cilj pripeljal v času glavnine. Lahko bi dejali, da je bil poleg Pascala Ackermanna drugi zmagovalec etape, saj so mu po preizkušnji pred ekipnim avtobusom številni čestitali, kot da bi v cilj pripeljal prvi. Med njimi je bil tudi Wout Poels, ki je bil na lanskem kriteriju Dauphine soudeležen v padcu, zaradi katerega je 34-letnik izpustil preostanek sezone. 

“Lepo je, zares je lepo. Odličen občutek je spet dirkati med najboljšimi. Že med etapo so me številni prišli pozdravit, kar mi je polepšalo sicer naporen dan,” je medijem dejal Froome. Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji je povedal še, da se je po dolgem času znova počutil kot profesionalec: “Dokazal sem, da je povratek po tolikšnem času mogoč, če le verjameš vanj. Še vedno imam dolgo pot, da pridem do nivoja, na katerem sem bil pred poškodbo. A že občutek, ko imaš na sebi znova tekmovalno številko, ko se z nasprotniki v glavnini prerivaš za najboljši položaj, ko imaš komolce navzven, je odličen. Znova sem se počutil kot profesionalec.”

“Vem, v kakšni situaciji sem. Vem, da še nisem pripravljen na zmage. A vseeno lahko zdržim etape in pomagam ekipi. Pričakovanja si ne smem postaviti previsoko, moram iti iz dneva v dan. Že to, da sem tukaj, je zame velika zmaga,” je bil vesel Froome.

Poleg Frooma sta bila v ospredju danes tudi Andrey Amador in Carlos Rodriguez. Za prvega je bila to prva preizkušnja v Ineosovi majici, za drugega pa sploh prva v članski konkurenci. Foto: Twitter
Prejšnji članekAndaluzijsko sonce izkoristil Fuglsang
Naslednji članekRemco drugič? Remco drugič!