Lance Armstrong dobiva nov dokumentarec

Lance Armstrong še vedno buri duhove kolesarstva. Njegov padec s kolesarskega prestola je bil že osrednja tema mnogih člankov, knjig in filmov, devet let po Armstrongovi športni upokojitvi pa si bomo lahko ogledali nov dokumentarni film z naslovom ‘Lance’.

Gre za izdelek medijske hiše ESPN, ki bo v svoji seriji ’30 for 30′ v dveh epizodah vzela pod drobnogled športno pot Armstronga in se seveda v največji meri osredotočila na dopinške prevare, ki so Američana pahnile v nemilost.

Te dni je izšel napovednik za dokumentarec, ki izide 24. maja in 31. maja. Ogledate si ga lahko na dnu članka.

Armstrong je med leti 1999 in 2005 osvojil rekordnih 7 zmag na Touru, ki so mu bile leta 2013, po priznanju dopinške prevare, odvzete. Čeprav si je Američan pridobil naziv enega največjih sovražnikov kolesarstva, pa javnost še vedno zanimajo njegove zgodbe in njegov pogled na dogajanje v pelotonu.

Američan tako ostaja povezan s športom preko svojega podcasta ‘The Move’, kjer redno prebira pisma, poslana s strani aktivnih profesionalnih kolesarjev. V debati se mu pogosto pridružita nekdanji moštveni kolega George Hincapie, prav tako dopinški obsojenec, ter Johan Bruyneel, nekdanji direktor Armstrongove ekipe.

Tako kot Armstrong ima od leta 2018 tudi Bruyneel doživljenjsko prepoved delovanja v svetu kolesarstva. To si je prislužil s sodelovanjem pri zloglasni dopinški aferi, ko je bil na čelu ekip Lanca Armstronga.

Čeprav smo zgodbo o Lancu slišali že mnogokrat kot tudi njegov pogled na celotno dogajanje, pa Američan v napovedniku zagotavlja, da nam tokrat ne bo lagal, pač pa povedal svojo resnico.

Napovednik dokumentarnega filma z naslovom ‘Lance’.
Prejšnji članekUAE Emirates ne popuščajo, podaljšal še Ulissi
Naslednji članekFroome pogleduje proti novi ekipi