Kwiatkowski odprl svoja stanovanja medicinskemu osebju

Član Ineosa Michal Kwiatkowski je v teh dneh odprl vrata svojih stanovanj, ta bodo na voljo medicinskemu osebju, ki se v prvi bojni liniji bojuje z virusom. Poljak se je tako pridružil moštvenemu kolegu Luku Roweu, ki je pred dnevi enemu izmed medicinskih delavcev pomagal po kraji kolesa.

Nekdanji svetovni prvak bo svoja stanovanja v mestu Torunj, v katerih je opravil še zadnje potrebne prilagoditve, do nadaljnjega brezplačno oddajal vsem zdravstvenim delavcem, tako tistim, ki se v okoliških bolnišnicah že borijo z boleznijo kot tistim, ki bodo v mesto prispeli kot pomoč.

»Ni besed, s katerimi bi se lahko zahvalil zdravstvenemu osebju za njihovo delo. Morda se nekateri zdravniki, medicinske sestre in ostali zaposleni bojijo vrniti v svoja stanovanja zaradi zdravstvenega stanja svojih najbližjih, morda pa je potrebno pripeljati novo osebje v mestu – v vsakem primeru so jim moja vrata odprta.«

Svetovni prvak iz leta 2014 je na pomoč priskočil sorojakom. vir: Twitter

Poljsko zdravstveno stanje je zaenkrat relativno dobro, država beleži 4000 obolelih, virusu pa je podleglo 98 ljudi. Žal pa se številke, tako kot v večini Evrope, v zadnjih tednih vztrajno dvigajo, kar je tudi eden glavnih razlogov za potezo Kwiatkowskega.

Pred dnevi pa se je z velikodušno potezo izkazal še en član britanske ekipe, Luke Rowe je namreč priskrbel novo kolo zdravniku v eni izmed valižanskih bolnišnic. Tom Roberts je po končani izmeni opazil, da njegovega kolesa ni več pred bolnišnico in na Twitter zapisal: »Oseba, ki mi je ukradla kolo med tem ko sem delal na oddelku za intenzivno nego – upam, da uživaš.« Le nekaj ur kasneje se je na objavo odzval Rowe, pozval Robertsa, naj ga kontaktira ter ga kasneje oskrbel z novim kolesom.

Kolesarji se v času izrednih razmer tako vedno znova izkazujejo z dobrodelnimi potezami. Člana Ineosa sta zadnja v vrsti le-teh, pred dnevi pa smo že poročali, kako svoje dneve preživlja Davide Martinelli.

Prejšnji članekRoglič in Pogačar spet v domovini
Naslednji članekTour se pripravlja na plan B