Kwiatkowski italijanske klasike odpeljal z zlomljenim rebrom

Michal Kwiatkowski si bo v naslednjih dneh vzel nekaj dni počitka, potem ko je končal z nastopi na štirih italijanskih dirkah. Te je odpeljal z zlomljenim rebrom, ki je posledica padca na Trofeo Laigueglii.

Da so kolesarji iz drugačnega testa kot mnogi, smo ugotovili že večkrat. To potrjuje tudi zgodba Michala Kwiatkowskega (Ineos Grenadiers).

Poljak se je 3. marca na svoji prvi izmed štirih italijanskih dirk Trofeo Laigueglii zapletel z Andreo Bagiolijem (Deceuninck-Quick Step) in dvojica se je znašla na tleh. Oba sta bila močno potolčena, zaradi česar sta tudi končala dirko.

Če je Bagioli po padcu prisilno prekinil sezono, pa je Kwiatkowski še naprej nastopal na italijanskih dirkah. Tri dni po padcu je že bil na štartu Strade Bianche, nato pa nastopil še na vseh sedmih etapah Tirreno-Adriatica. Italijanske nastope je končal na Milano-San Remo, kjer je končal kot sedemnajsti.

Po končani spomladanski klasiki je odšel k zdravniku, saj zdravstveno stanje ni bilo povsem tako, kot bi moralo biti. Podrobnejši pregledi so odkrili, da ima zlomljeno rebro in da je v takšnem stanju nastopal že celoten mesec.

»Kot se je izkazalo danes, imam zlomljeno rebro. Italijanska kampanja ni bila lahka vse od padca v Laiguelii dalje, tako fizično kot psihično. Vključujem metodo ‘počitka, da bom najboljši’,« je na svojih socialnih omrežjih zapisal Poljak.

Kwiatkowski bo nekaj časa odsoten z dirk, tako da ga najverjetneje konec meseca ne bomo videli na štartu dirke Dwars door Vlaanderen, kamor je sprva nameraval odpotovati. Razen Dirke po Franciji ima 30-letnik trenutno še povsem prazen urnik dirk, ki se bo po sanirani poškodbi zagotovo začel polniti. Preden začne priprave na Tour, ga bomo verjetno lahko videli še na kateri izmed belgijskih klasik, če se bo poškodba zacelila dovolj hitro.

Prejšnji članekKron prvič zmagal, odličen rezultat Mohoriča
Naslednji članekRoglič in Pogačar na vrhu svetovne lestvice, z vrha se smeje tudi Slovenija