Küng in Matthews poskrbela za najzanimivejšo dirko do sedaj

Za najbolj zanimivo virtualno dirko do sedaj sta poskrbela Stefan Küng in Michael Matthews, ki sta za zmago obračunala le dva kilometra do cilja. Slovenske barve sta odlično zastopala Jan Tratnik in Grega Bole, predvsem prvemu se je dolgo časa nasmihala uvrstitev med deseterico.

Vse je kazalo na to, da bomo še četrti dan zapored videli zmago kolesarja, ki je povedel že na štartu, a s fantastičnim zaključkom dirke je že videno zgodbo preprečil Stefan Küng. Michael Matthews je preko obeh vzponov prišel kot vodilni kolesar na progi in glede na profil trase, ki se je v drugem delu le spuščala v dolino Emental, je izgledalo, da bo Avstralec brez večjih težav prišel do zmage.

Prvi zasledovalec Avstralca je bil dolgo časa član Ineosovega podmladka Ethan Hayter, ki je prikazoval odlično vožnjo. Küng je v ozadju z dirko začel počasi, videti je bilo, da Švicar danes ni v taki formi kot pred dvema dnevoma, a odlični kronometrist je dokazal, da zna odlično tempirati porabo energije.

Na spustu je 26-letnik začel divji lov za Matthewsem in ga dva kilometra do cilja le ujel ter nemudoma prehitel. V zadnjem kilometru si je privozil zadostno prednost, da ni prišlo do ciljnega šprinta in Švicar je še drugič v cilj zapeljal kot zmagovalec. Matthews je dirko zaključil sedem sekund za zmagovalcem, tretje mesto pa si je z odlično vožnjo priboril Ineosov Ethan Hayter.

Jan Tratnik se je dolgo časa vozil na odličnem 11. mestu, na spustu proti cilju pa izgubil štiri mesta in na koncu zasedel 15. mesto, kar je najboljša slovenska uvrstitev na virtualni dirki po Švici. Tratnikov klubski kolega Grega Bole je dirko zaključil na 38. mestu.

Jutri nas čaka še zadnja dirka. Kolesarji se bodo podali od Camperia do smučarskega središča Disentis, ki ju ločuje 36 kilometrov. Že od samega začetka naprej se bo trasa začela vzpenjati, po prehodu in spustu s prelaza Lukmanier pa bodo kolesarji še zadnjič na virtualni dirki zagrizli v klanec, čaka jih namreč 4-kilometrski ciljni vzpon.

Prejšnji članekRoglič s tehničnimi težavami, Roche zanesljivo do zmage
Naslednji članekRogliča zopet izdala povezava